Vox demana ajuda al TC per obtenir el senador del Parlament

Insisteixen que s'ha "atemptat al seu dret de representació política"

Recórrer al primo de Zumosol. Així pensa resoldre Vox haver-se quedat sense senador autonòmic pel canvi de regles de còmput. La formació ultraespanyolista ha registrat un recurs davant el Tribunal Constitucional per tal que li “tornin el senador que l’independentisme i l’esquerra els hi ha pres”. En concret, Vox reclama als magistrats el senador autonòmic que podria haver obtingut si s’haguessin aplicat les regles de còmput habituals de restes majors segons la representació parlamentària. De fet, el famós cordó sanitari de JxCAT, ERC, CUP i Comuns va fer que s’utilitzés el mètode Imperiali.

Segons ha anunciat Vox, en el recurs s’emfatitza que aquest sistema “mai s’ha utilitzat a l’Estat espanyol i només s’ha utilitzat de manera simbòlic a Itàlia i Equador”. També al·leguen que aquest “sistema vulnera la LOREG, que estableix el mètode d’Hont, o de restes majors fets anar abans per la cambra”. Així mateix, Vox remarca que aquest métode “s’aparta de la regla de la proporcionalitat i atempta contra el principi de participació politica recollit a l’article 23 de la Constitució, a més d’esberlar els tradicionals usos de la cambra”.

En el mateix recurs, Vox indica que amb el sistema Imperiali es vulnera l’accés igualitari a les funcions i càrrecs públics dels ciutadans i atempta contra la representació política de Vox que té un grup parlamentari d’11 diputats. De fet, el recurs era una crònica anunciada. Tan bon punt Vox va quedar exclòs del repartiments d’escons al Senat van advertir que interposarien el recurs de constitucionalitat.

El president de el grup parlamentari de la formació al Parlament, Ignacio Garriga, ha comparegut acompanyat per Santiago Abascal i Macarena Olona, després de la interposició del recurs per assenyalar “que el partit no deixarà de plantar cara davant el pacte anti VOX de consens progre fins arribar a recuperar Catalunya”.

Comentaris

  Agüelaaaaa 11/06/2021 5:53 pm
  Hola, aqui un adoctrinado ñordo, porque heredero de la momia asesina no puedo ser, demasiado morenito soy. Me llamo Ignaci Garriga (jajaja) pero podeis llamarme Nazi.
  d'on no n'hi ha no en raja 10/06/2021 8:41 am
  i ja posat, perquè no li demanen al tejero, que faci un altre cop d'estat, o ells mateixos que entrin al Parlament amb tancs
  Pedro 09/06/2021 9:44 pm
  Y ganarán. Buena falta os hace a los catalanes saber derecho entre otras cosas. Negativos, va, los espero.
  Ricard 09/06/2021 6:47 pm
  Castellanistes demanant ajuda a castellanistes a falta de vots catalans. Igual que a l'1 d'octubre.
  JordiP 09/06/2021 6:27 pm
  Nazis, ens increpa el Gonzalo aquest, que no val ni la mil·lèsima part del Fernàndes de Còrdoba famós. Muscle and blood. Nazis? Els nazis (com ell, ès clar) no són gaire amics de consultar res a la societat civil: decreto i guàrdias. Ah! I el paredón sempre a punt, peer si les discrepàncies. Tàs sonao.
  JordiP 09/06/2021 6:22 pm
  "Recuperar Catalunya", diu el Garriga. Segurament vol dir "Arrassar Catalunya", que és de la única manera que coneixen per a aplanar la personalitat de la societat catalana durant unes poques generacions. A cops de tanc i bombes de fósfor. Genial, oi? Recuperar ... què?
  Gonzalo 09/06/2021 6:03 pm
  De ayuda nada. Por representatividad,le corresponde un senador autonómico. Gracias que tenemos al TC que para los pies a estos laZisnaZis de mierda asquerosos.....
   JordiP 09/06/2021 6:19 pm
   Amb aquestes expressions barriobajeras i suburbiales, tipus Cañada Real, no fas cap favor als teus nazis de veritat, xatu. Mostres clarament als indepes (entre els quals em compto) la catadura xenòfoba i colonialista que constitueix la vostra manera de ser. Si tothom hagués llegit acuradament Mein Kampf, els assassins de la NSDAP i les SS no haurien gaudit de aquelles bestials orgies de sang. Quina tropa els teus cosins, xatu!
  Català 09/06/2021 5:50 pm
  Doncs crec què ho tenen fàcil: la majoria del T.C. son de la seva corda.
  RAMON A 09/06/2021 5:13 pm
  Ensemble Garriga que primer tindries de intentar recuperar Gunea
   Gonzalo 09/06/2021 6:01 pm
   Poco raZista que te ha quedado ese comentario, laZinaZi de mierda.....
    JordiP 09/06/2021 6:13 pm
    Sortida de pata de banco maleducat molt pròpia del que diu ser i dir-se Gonzalo. T'has qualificat un altre cop, xatu!
     Gonzalo 10/06/2021 7:11 am
     Os jode que el de voz sea de color, verdad? Que raZistas sois, banda de desgraciados!!!!
  X2 09/06/2021 4:55 pm
  Fora nazis

Nou comentari