El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilagrà nega que els JJOO siguin una manera d’embridar l’independentisme

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha negat que els Jocs Olímpics d’Hivern siguin una manera d’embridar l’independentisme, tal com va assegurar fa uns dies el president de l’Aragó, Javier Lambán. En una entrevista a TV3, Vilagrà ha assegurat que sempre han parlat de “qüestions esportives” amb el govern espanyol i el Comitè Olímpic Espanyol (COE). “Es tracta de presentar una bona candidatura per competir amb altres països”, ha dit. “Volem l’oportunitat de tenir uns Jocs Olímpics” perquè els Pirineus són l’única gran serralada europea que no ha organitzat uns JJOO.

El president del COE, Alejandro Blanco, ha tornat a criticar l’actitud del president aragonès, a qui ha acusat d’atiar l’enfrontament polític entre l’Aragó i Catalunya. Blanco ha explicat que quan es va oferir a l’Aragó sumar-se a la candidatura catalana es va fer amb criteris esportius i perquè creia que les estacions d’esquí del seu Pirineu podien complementar l’oferta catalana per reforçar el projecte olímpic. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president del COE ha recordat que la proposta actual és fruït de la negociació entre els dos territoris i que l’Aragó coneixia des del primer moment quin era el repartiment de proves.

Esquiadors a la cota 2.000 de l’estació d’esquí de Port Ainé / ACN

Catalunya, disposada a col·laborar amb “altres estats” pels JJOO

Vilagrà ha insistit que Catalunya “sempre ha plantejat una candidatura col·laborativa” perquè no vol “construir instal·lacions que no tenen tradició” al país i quedarien “obsoletes i abandonades” després dels Jocs. Per això, la consellera de Presidència ha dit que el Govern se sent “còmode” col·laborant amb “altres estats” i que, en cas d’haver de presentar una candidatura en solitari, ja ha posat sobre la taula un acord amb Itàlia, França o fins i tot Sarajevo perquè acullin les proves de salt i de lliscament. “Volem uns Jocs més sostenibles”, ha repetit.

Igual que ha fet Alejandro Blanco, Vilagrà ha assegurat que no volen “entrar en el joc de declaracions” de Javier Lambán perquè el president aragonès està en precampanya electoral –l’any que ve es juga la reelecció– i es dedica a parlar molt de política i poc d’esport. “La negociació del COE ha estat correcta des del punt de vista tècnic”, ha afirmat. La consellera ha reconegut que el “calendari corre” i ha demanat que la proposta final de la candidatura s’aprovi “tan aviat com es pugui”.

Així mateix, Vilagrà ha obert la porta a ampliar la consulta a altres comarques si finalment Catalunya presenta una candidatura en solitari. El Govern esperar saber “abans de l’estiu” quina serà la proposta final de la candidatura i llavors es decidirà què s’ha de fer amb la consulta. “Seran les comarques directament afectades les que votaran”, ha assegurat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Patriota devot de sant Kalashnikov a juny 03, 2022 | 09:51
  Patriota devot de sant Kalashnikov juny 03, 2022 | 09:51
  Si ho has de negar vol dir, ras i curt, que reconeixes que és el que és. Aneu a prendre vent, botiflers de pa sucat amb oli!
 2. Icona del comentari de: Joanka a juny 03, 2022 | 09:56
  Joanka juny 03, 2022 | 09:56
  Això de Catalunya vol els joc.. no està tan clar. N'hi ha molta gent que no els vol per moltes i variades raons. El vol el govern i una part de la gent. I prova d'això que no es pot dir que Catalunya els vol és que el famós referendum nomñés es farà en aquelles zones que el govern té clar que dirà que el vol. I si seran joc olimpics espanyols fets a Catalunya, si es fan. N o seran jocs catalans. No cal enganyar a la gent. Hio sap tothom i encara que aquesta senyora digui lo contrari la cosa no canvia
 3. Icona del comentari de: Mentir és lleig. a juny 03, 2022 | 10:21
  Mentir és lleig. juny 03, 2022 | 10:21
  A més de mals polítics, mentiders. Saben que Catalunya no en vol ni sentir parlar de JJOO. Tant és així que han tingut pànic a que se sabés la veritat i de cap manera han permès que es fes la consulta al territori català. Solament des del Consell de la República es farà a partir del 25 de Juny. Trapassers, mentiders i ves a saber...En mans d'aquesta gent és Catalunya i nosaltres, els pobres catalans que ens vam empassar que aquest govern volia l' independència.
 4. Icona del comentari de: Núria a juny 03, 2022 | 10:29
  Núria juny 03, 2022 | 10:29
  Quina vergonya de Govern que vam votar. Esteu fent tot el possible per asfixià l'independentisme. Patèrica sou, us enfadeu molt, indigneu molt, ara us sentiu traïts pel Gobierno. Haurieu d'anar al carrer, a la privada ja estarieu am carrer vividors espanyols. Per cert, sou una trilers com els espanyols; el mateix dia que postposeu el Referendum comenceu amb les bondats dels jocs nyols en propaganda per la tv. Angúnia i ràbia.
 5. Icona del comentari de: I la consulta a Catalunya se la passen pel forro. Són pitonissos amb pedigrí. a juny 03, 2022 | 10:38
  I la consulta a Catalunya se la passen pel forro. Són pitonissos amb pedigrí. juny 03, 2022 | 10:38
  Des de quan Catalunya és en Pere Aragonés i adlàters del Govern? Què ja us heu convertit en tirans? Vergonya, manipuladors de voluntats.
 6. Icona del comentari de: Ricard a juny 03, 2022 | 11:20
  Ricard juny 03, 2022 | 11:20
  Font Romeu té una bona infraestructura per a una Vila Olímpica. També hi ha les pistes cerdanes del Nord i del Sud. Hi ha la tradició cerdana dels esports d'hivern, també en sala. Hi ha campions olímpics catalans a la zona (Martí Fourcade cinc medalles d'or olímpiques de biatló, i tretze títols mundials). A sobre hi ha el tren, que connecta Perpinyà i Barcelona amb la Cerdanya. A part es pot comptar amb la infraestructura de Sarajevo (competicions de bobsleigh, luge i skeleton, i el descens en trineu). Hi ha moltes més raons per aliar-se amb el Nord i l'Est que amb l'Oest, on no ens poden ni veure.
 7. Icona del comentari de: obol a juny 03, 2022 | 11:26
  obol juny 03, 2022 | 11:26
  Uns jocs és com un nou estatut. Munició española perque tot continui igual 30 anys més. Rebentem-ho.
 8. Icona del comentari de: Anònim a juny 03, 2022 | 11:43
  Anònim juny 03, 2022 | 11:43
  Ja us ho trobareu a les properes eleccións, començeu a buscar feina...
 9. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 03, 2022 | 12:14
  Pere Llimonera i Citronell juny 03, 2022 | 12:14
  Hay que "embridar" al supremacismo secesionista fascistoide de patrias inventadas, que andan too L0Kos... esta gente ha perdido completamente la RaZón... N0 es que estén en una Burbuja, o el un Mundo Paralelo; es que las disfunciones neuronales son gravísimas... El fach0RRerio indepa andan como Zombies; N0 hay mas que ver la ristra de Comentarios que se ven por estos lares... Deben tener el sistema neuronal too infectao de Virus de la Viruela del M0No, solo así alcanza a explicarse, quizás, las cosas que hacen y dicen... Hay que aumentar los fondos para la investigación y producción de las Vacunas de la Viruela el Mico; sino Catalunya va a acabar como en "La Noche de los Muertos Vivientes"... Apa, Bon Día!
 10. Icona del comentari de: El cit campejador a juny 03, 2022 | 13:03
  El cit campejador juny 03, 2022 | 13:03
  No, que va.... gracias.
 11. Icona del comentari de: ERÑ LA FUERZA NUEVA EE ESPAÑA a juny 03, 2022 | 16:05
  ERÑ LA FUERZA NUEVA EE ESPAÑA juny 03, 2022 | 16:05
  Aragones i Lamban, tanto monta , monta tanto el Pedrito com el Lamban Arriba España
 12. Icona del comentari de: Català a juliol 11, 2022 | 07:28
  Català juliol 11, 2022 | 07:28
  Mentida. Jo i molts no volem un altre instrument d'espanyolització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa