Verge diu que Catalunya té “la obligació” i “la capacitat” d’acollir refugiats afganesos

La consellera de Feminismes i Igualtat diu que aquesta "crisi humanitària s'acarnissarà amb dones i col·lectiu LGTBI"

La consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, ha assegurat aquest dimarts que Catalunya té “la obligació” i la “capacitat d’acollir refugiats afganesos que fugen dels talibans. “Acollir qui fuig del seu país perquè fuig del perill és una obligació”, ha dit en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, en la qual ha assegurat que “estem davant d’una tragèdia humanitària que s’acarnissarà especialment amb les dones i amb els membres del col·lectiu LGTBI”.

Verge ha explicat que Catalunya té “programes propis” per poder fer un acompanyament “en salut mental” i en ocupació i educació a les persones refugiades. La consellera també ha afegit que ara caldrà sumar més esforços per “combatre els discursos d’odi” contra la immigració i contra els menors estrangers no acompanyats (Mena) i els seus centres d’acollida. “Cal combatre els estigmes i garantir la justícia social”, ha dit.

Comentaris

  Joan 17/08/2021 9:44 am
  Espero que pugui acollir-los a casa seva
  JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU 17/08/2021 10:08 am
  CATALUNYA ,Deu volguer dir EL GOVERN CATALÀ ...y este si te UNA OBLIGACIÓ LLUITAR CONTRA LA MOLTA POBRESA QUE JA A CATALUNYA .. Abans de portar mes gent has de cuidar la que mal viu als carrers .LAS Familias que perden la casa per no poguer paga la hipoteca o lloguer no feu res per ajudarles ...Ja molt de Atur... CATALUNYA NO TE CAPACITAT NI DINERS PER ACOLLIR MES REFUGIATS .. LA CRISI HUMANITARIA FA TEMPS QUE LA PATEIX CATALUNYA . i el seu Govern no fa res NO HAY MAS CIEGO QUEL QUE NO QUIERRE VER .. Que raro ben como sdfren gente de otros paises PERO NO BEN COMO SUFREN FAMILIAS CATALANES FAMILIAS QUE FA TEMPS VIUEN O MAL VIUEN A CATALUNYA . RARO RARO
  JOSEP EL CATALÀ EMPRENYAT 17/08/2021 10:08 am
  CATALUNYA ,Deu volguer dir EL GOVERN CATALÀ ...y este si te UNA OBLIGACIÓ LLUITAR CONTRA LA MOLTA POBRESA QUE JA A CATALUNYA .. Abans de portar mes gent has de cuidar la que mal viu als carrers .LAS Familias que perden la casa per no poguer paga la hipoteca o lloguer no feu res per ajudarles ...Ja molt de Atur... CATALUNYA NO TE CAPACITAT NI DINERS PER ACOLLIR MES REFUGIATS .. LA CRISI HUMANITARIA FA TEMPS QUE LA PATEIX CATALUNYA . i el seu Govern no fa res NO HAY MAS CIEGO QUEL QUE NO QUIERRE VER .. Que raro ben como sdfren gente de otros paises PERO NO BEN COMO SUFREN FAMILIAS CATALANES FAMILIAS QUE FA TEMPS VIUEN O MAL VIUEN A CATALUNYA . RARO RARO
  Doctor Strangelove 17/08/2021 11:02 am
  Tip de genteta com aquesta paia! Com diuen més amunt, que l'aculli a casa seva i no pas amb la pasta de tots! Doc.
   ¿La pasta de tots? 18/08/2021 8:05 am
   Serà que tu aportas mucho...
  Josep 17/08/2021 11:10 am
  Exactament, porta'ls a ta casa i tú els mantens. O és que hem de mantenir a tot el món nosaltres mentre el món passa d'ells ..... i de nosaltres?
  No en mi nombre. 17/08/2021 12:03 pm
  Te los llevas a tu casa.
  fat boy 17/08/2021 12:09 pm
  Els problemes d'aquests senyors no m'interpelen. Me pillan muy lejos.
  Antoni 17/08/2021 12:39 pm
  Que els aculli a casa seva, ja tenim prou vividors i ocupants.
  ERC són els veritables talibans 17/08/2021 12:41 pm
  Obligació??? Això és com l'espoli espanyol que en diuen solidaritat. Clar que sí, amb els diners dels catalans tot són obligacions. Ens toca pagar per salvar el món. No hi fa res que l'índex de pobresa a Catalunya s'hagi disparat. Hem de destinar més recursos a acollir tothom, si cal renunciant a la idiosincràsia, a la llengua i a la cultura pròpies per tal que els acollits no se sentin menystinguts.
  RAMON A 17/08/2021 1:19 pm
  No podem ajudar als catalans i vol portar mes miseria
  Ricard 17/08/2021 1:30 pm
  Jo més m'estimo acollir catalans represaliats, que no poden viure lliures al seu propi país!
   MHP 18/08/2021 10:04 am
   De moment, no en tenim d'aquests. Acollim persones que realment tenen necessitat.
  Miren 17/08/2021 1:52 pm
  N'estem una mica massa farts de declaracions grandiloqüents, molt propi de Comuns i Podemos- tot s'encomana. El cas és que mentre ens diuen això, donen suport a un govern que retorna nens al Marroc d'una manera il·legal segons les lleis de retorn i d'estrangeria espanyoles.
  Porcs traïdors de Vichy 17/08/2021 2:07 pm
  Catalunya és una colònia de Castella. I vosaltres els seus servidors. Primer resolem això, no?
  Joan S. 17/08/2021 5:01 pm
  Tot es fa de cara a la galeria, pensen que d'aquesta manera donen una imatge "progressista" que compten que els donarà vots. Mentrestant que els catalans necessitats es fotin perquè van curts de diners. El més patètic és que ni tan sols tenen competències en immigració però volen fer veure no se sap ben bé què.
  Joan 17/08/2021 5:11 pm
  Catalunya no va enviar tropes, oi? primer exigir als causants que ajudin. Després ajudar en lo possible !
  tangen67 17/08/2021 5:15 pm
  sempre disposats a fer el pallasso a tot arreu amb declaracions grandilocuents. Aquesta gent no tenen estomac per l'aire que traguen, bla i bla i mes que bla, totis amen i a pagar impostos per mantenir aquesta colla de deficients mentals.
  Presidents gent veure que decideixen alguna cosa. 17/08/2021 5:51 pm
  I la capacitat legal? Sabeu que no. Sembleu la Colau amb els refugiats sirians. I l'inefable Jordi Évole acusant a les autoritats catalanes de no fer res...pel que es veu, desconeixien que qui pot concedir o no el dret a entrar a territori espanyol, és el govern espanyol. Les autonomies no tenen capacitat jurídica per concedir asil polític. O bé ho sabien i només ho deien per emmerdar al govern o bé no ho sabien i és vergonyós que gent amb responsabilitats públiques, siguin polítiques o mediàtiques, vagin tan mal informats
  TTOTIS FERROVIALS I FORRATS COM EL ROGER JUNQUE4AS, OI gua... 17/08/2021 6:00 pm
  TALIBA VERGE, pqgues tu la festa o ho fa el,FERROVIAL JUNQUERAS EL GRAN QUINQUI? TOTIS LLADRES COM EL JUNQUERAS
  Tripartit no, gràcies 17/08/2021 6:10 pm
  Que se'ls foti a casa seva i si no hi caben tots que se'ls reparteixin entre l'Aragonès, la Colau i en Isla
  Narcís 17/08/2021 6:58 pm
  Fart d' acomplexats-des àdhuc curts-tes de diners per ben viure rere l' excusa/ falsedat de l' amor fratern ! PD : dedica't a crear llocs de treball pels autòctons .. començant per a tu mateixa d' empleada ! Nota: renoi, amb la misèria que pateixen munt de compatriotes mostres ( i massa de gent gran ) i diu què, quina cosa ? Anotaciò al marge : li sembla poca cosa la bestiesa de delinqüència que hi ha de tot ordre .. i no justament catalana ? Incidència : és obvi que juguen a ser complementaris pro el vot espanyol o anticatalà . . . !
  Narcís 17/08/2021 7:35 pm
  Guaita-la, que llesta .. ella ben col·locada, situada, les espatlles cobertes, la vida assegurada i la jubilació garantida .. via impostos per professió absurda/ estúpida i, per si no fos prou, ara càrrec ídem ! PD : ooooohhhjj que humana, que humanitària, que humanista, que solidària, que fraternal, que altruista, que amor al proïsme . . . ja no enganyeu a ningú . . deixa ta ' plaça ' a un benvingut i .. a treballar d' allò més penós i físic per a butxaca particular d' anònim del carrer !
  Clara 17/08/2021 8:04 pm
  L'existència de la conselleria, per ella mateixa, ja és una anomalia. Hi ha feministes amb cordura i seny i amb una bona manera de fer que poden treballar per normalitzar el rol de la igualtat de la dona en el món actual. Desgraciadament, però, com que es promocionen hiperventilacions, fanatisme antimasclista i la deformació mental que provoca mirar tot des d'un mateix angle, ni convenceran ni adoctrinaran a ningú, llevat dels extremats per sistema. Ara la consellera també es desequilibra en el greu problema de l'Afganistàn. Parla en nom de Catalunya, quan el que vol dir és "el govern català" vol satisfer els que creu copiosos votants de pulsacions bonistes esllanegades i progressisme psicòtic. Ajudar els veritables refugiats afganesos s'ha de fer, no pas com una mostra de virtud altruista sinó perquè és una necessitat i una obligació. Altra cosa, però, és fer-se el dadivós sense cervell. La regioneta del cigronet no és el melic del món ni ha de guanyar el premi Sant Ferriol. Els caps d'estat s'han posat a analitzar i a estudiar el problema. Col·laborar amb seny, dins del que es pot, ja seria molt.
  .... 17/08/2021 8:14 pm
  No recordo tanta inseguretat com la que tenim ara. Només cal veure la quantitat de cartells d'empreses de seguretat que s'instal·len les façanes de les cases particulars. Fa molta por veure la irresponsabilitat dels polítics, mai havien tingut tan baix nivell. Saben perfectament que estan introduint un bon problema, problema que projecten al damunt la societat en general. Tinc imatges i la denuncia feta a la policia d'un d'aquets que protegeixen saltant des del terrat d'un veí i entrant al terrat de casa meva. fins ara no havíem pensat que s'havien de protegir també els terrats. Per cert allò que ha dit que els d'extrema dreta estigmatitzen els menas es ben fals, més aviat s'estigmatitzen ells mateixos.
  Jaume 18/08/2021 1:07 am
  D'obligació potser ja en tenim masses. Consellera, marxi si us plau. Prou de cecs ideològics. No volem totalitarismes morals. Tenim molt a fer al país. Podem acollir pero li asseguro que d'obligació cap. Aquesta culpabilitat que ens fa maternalistes es injusta.
  Erc, racisme contra els fatalans 18/08/2021 6:18 am
  Deu meu, erc es miseria pels catalans, i or pels menas i famiglia junqueras de Ferrovial
  Gerard de sarria 18/08/2021 9:55 am
  Aquests col·laboracionistes solament poden oferir amor.... Hippis, derrotats
  Fart 18/08/2021 9:59 am
  Com els mantindrem, consellera? Amb l'impost de successions que pagarem, inexistent a la majoria de països avançats i amb millors serveis, com ara els nòrdics? Aprofitant que s'han mort molts avis amb el covid, pobra gent que deixarà el pis de tota la vida als seus fills, esgarrapareu un quants euros que aviat seran dilapidats. Mentre, els poderosos a qui protegiu, els beneficiaris de les portes giratòries del PSOE, es podran escapolir de pagar aquest impost, negaran un millor finançament a Catalunya, empresonaran a qui els molesti...i vendran armes a dictadures. A canvi, tots ens hem de sentir culpables per la situació a Afganistán, certament horrible, però que els mortals comuns que treballem com burros per arribar a final de mes, no podem solucionar.
  joansjosepsiases 18/08/2021 10:01 am
  Pretendre fer-ho sense sobirania és una temeritat, i sota l'aparença d'una acció humanitària estimular l'entrada de ma d'obra barata i de la que se n'abusarà. És exactament el contrari del que aparenta ser.

Nou comentari