Un nou vídeo mostra cançons i salutacions feixistes a una festa de l’Escola Naval Militar espanyola

A les imatges, gravades el 2018, un grup de joves alça el braç alhora que canta 'Primavera', la versió que va fer la División Azul d'un famós himne soviètic

Nou escàndol sobre la pervivència del feixisme a les forces armades espanyoles, aquest cop a l’Armada. El diari ‘La Marea’ ha fet públiques unes imatges, de novembre de 2018, on es poden veure clarament joves fent la salutació romana i entonant cançons feixistes durant la Festa del Ciento. La festa, on hi ha persones d’uniforme i altres vestides de civil, és per a alumnes de l’Escola Naval Militar espanyola i serveix per acomiadar els cadets que van a fer instrucció al vaixell Juan Sebastián Elcano, que es va fer famós fa uns anys per la troballa de 127 quilograms de cocaïna de què, finalment, ningú no es va fer càrrec. L’himne que canten els joves, ‘Primavera’, és la versió que va fer la División Azul -soldats espanyols a les ordres de l’Alemanya nazi- de ‘Katyusha’, un famós himne dels seus enemics de la Unió Soviètica.

Segons explica ‘La Marea’, el departament de Comunicació de l’Escola Naval Militar de Marín, a Pontevedra, assegura que desconeixia aquests fets i no ha explicat si durant aquests fets hi havia oficials presents.

Nou comentari