“Demano al poder judicial i fiscal que llegeixin els vots particulars del Tribunal Constitucional i decideixin seguir còmplices d’una cúpula judicial que defensen la unitat d’Espanya a canvi de trinxar drets fonamentals“. Aquesta ha estat la petició del conseller Jordi Turull en una compareixença d’aquest matí amb què ha valorat la decisió del Tribunal Constitucional de desestimar el seu recurs d’empara a la condemna per sedició del Tribunal Suprem. Acompanyat del seu equip jurídic, format per Jordi Pina i Francesc Homs, Turull ha emfatitzat el valor estratègic dels dos vots particulars que entenen que l’empara hauria d’haver estat acceptada.

En la roda de premsa, Pina ha avançat que amb la resolució del Tribunal Constitucional presentaran amb la “màxima celeritat” el recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans. Aixo sí, no s’esperaran a presentar el recurs en grup o en bloc, sinó que serà per separat a mida que vagin tenint les resolucions. “Diue-me malpensat, però si tenim 4 mesos per presentar el recurs, potser la resta sortirien de cinc mesos en cinc mesos”, ha ironitzat Turull. En tot cas, les defenses van coordinades per anar a Europa, fins i tot, amb els advocats dels líders a l’exili.

Els advocats de Turull entenen que els vots particulars deixen una “pista d’aterratge” per la reforma del delicte de sedició. Per altra banda, els lletrats també emfatitzen que el vot particular i les recusacions enforteixen la vulneració de drets fonamentals que han “denunciat des del principi del procés”. Fins i tot, recorden que la resolució és del 22 d’abril i el 21 d’abril hi ha la renúncia per recusació del magistrat Cándido Conde Pumpido. A més, subratllen que el ponent de la sentència havia estat recusat pel Parlament de Catalunya. Un llistat de greuges i arguments que alimenten el recurs a Europa.

Més informació aviat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a abril 30, 2021 | 21:49
    Gonzalo abril 30, 2021 | 21:49
    Claro que sí, guapetón....porque 2 jueces te hayan dado parcialmente la razón, pretendes que los demás también te la den.....que asqueroso laZinaZi eres.....
  2. Icona del comentari de: Iaia a abril 30, 2021 | 21:59
    Iaia abril 30, 2021 | 21:59
    Pobret en Turull. Està espantat. És molt bona persona i Petitó com és a la presó ho deu està passant molt malament. Com plorava... s’ha quedat als ossos pobret meu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa