Unanimitat al TC contra Artur Mas pel 9-N

Els magistrats es posen d'acord per desestimar el recurs de l'expresident de la Generalitat contra la sentència que el va condemnar

El Tribunal Constitucional refusarà de forma unànime el recurs d’empara presentat per l’expresident de la Generalitat Artur Mas, segons ha informat l’Agència Efe. Qui fou líder del Govern va ser condemnat a un any i un mes d’inhabilitació i a 36.500 euros de multa, acusat d’un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional en la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada el 9 de novembre del 2014.

L’expresident del Govern va ser condemnat a dos anys d’inhabilitació i a pagar una multa de 36.500 euros pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 13 de març del 2017. Dos anys més tard, el Tribunal Suprem (TS) va decidir rebaixar aquesta pena d’inhabilitació fins a l’any i mig. Ara, el Tribunal Constitucional ha decidit avalar la decisió del Suprem.

La sentència del TS especificava que “no existeix un dret a participar en una votació la il·legalitat de la qual ve proclamada per qui és intèrpret i garant dels drets fonamentals (referint-se al Tribunal Constitucional). A més, el Tribunal Suprem va manifestar que “si l’autoritat corresponent suspèn una votació d’aquest tipus, l’incompliment d’aquesta ordre serà considerat com a desobediència, encara que suposi l’anul·lació d’una possibilitat que s’obri als ciutadans a intervenir en assumptes d’interès públic”.

El ple del Tribunal Constitucional es reunia aquest setmana per abordar els recursos d’empara presentats per Artur Mas, però de moment no ha fet pública la sentència, sinó que fonts jurídiques s’han limitat a filtrar a l’agència Efe que la decisió serà desestimar el recurs i que s’ha aprovat per unanimitat, cosa que ha passat poc al TC els darrers mesos. Sí que ha sigut unànime també aquesta setmana la decisió sobre els recursos presentats per Carles Puigdemont i els consellers exiliats per demanar la suspensió de les euroordres de Pablo Llarena, que han estat desestimats, malgrat el pronunciament de la justícia italiana ha considerat que ara mateix no es poden aplicar i ha deixat en llibertat el president a l’exili.

Comentaris

  Jou 06/10/2021 6:27 pm
  Camí lliure a Estrasburg, un altre clatellada per el regne nyordo.
  Pol 06/10/2021 6:39 pm
  Ara el President Mas, ja pot anar directament a recórrer la sentència lawfare espanyola al Tribunal Europeu de Drets Humans TEDH a Estrasburg.
  Guillem Ben-Aviat 06/10/2021 7:16 pm
  Hem de fotre el camp d'aquesta claveguera
  Lluït 06/10/2021 7:33 pm
  Quan els garants de la justícia persegueixen i condemnen bona gent i fan lleis que protegeixen fatxes, lladres okupes i malfactors, no és estrany que la societat perdi el respecte a les autoritats i a les institucions. Cada vegada és veu més gent campant-les al seu aire sense nord ni guia. Molts van envalentonats i transgredeixen tant ecom poden, Es porta molt l'actitud de "marcar territori", entre vianants i rodants i en llocs de feina i en espais públics. Cada vegada hi ha més ndividus malcarats que volen imposar la pròpia llei de l'embut.
  Doctor Strangelove 06/10/2021 8:04 pm
  El fill del testaferro dels Pujols, que es veu que quan el seu papa va regularitzar certa pasta, sent ells conseller d'economia, no en sabia res de res, n'ha vist algun d'aquests calers? Aquest paio no és Astut ni res, ens fot al batxiller foll de Waterloo a dir, pensant-se que podria fer un Putin-Medvedev, i clar l'altre li va sortir "rana", i és que la gent sense estudis és molt desconfiada, i què va fer el batxiller, fer fora a tots els que li feien ombra i crear el seu grup de fanàtics, sort que no els va uniformar amb una camisa d'algun color en particular com feien als anys 30. Però sabeu per què no ho va fer? Doncs per falta de cultura, coi! Doc.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 07/10/2021 10:34 am
  S'albira un altre "Clatellot Monumental" del TEDH de Estrasburg al Sistema Judicial, branca fonamental i estratègica del pútrid i pestilent Deep State Ñ.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 07/10/2021 10:35 am
  S'albira un altre "Clatellot Monumental" del TEDH de Estrasburg, al Sistema Judicial branca fonamental i estratègica del pútrid i pestilent Deep State Ñ.

Nou comentari