El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trias es querella contra l’excomissari Eugenio Pino per reiterar que té un compte a Suïssa
  • CA

 

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha presentat aquest dilluns als jutjats de Madrid una querella contra l’exdirector adjunt operatiu (dao) de la policia espanyola Eugenio Pino per injúries i calúmnies per tornar a dir en públic que Trias té un compte a Suïssa amb quasi 13 milions d’euros. Trias manté una altra querella contra el diari ‘El Mundo’ per la mateixa informació publicada l’octubre del 2014, informació desmentida pel banc afectat i per la pròpia policia. “Aquest és un pas més en el camí per defensar el meu prestigi personal, la meva dignitat i el meu honor”, ha apuntat en un comunicat el líder del Grup Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona. Al seu parer, cal “actuar contra les persones que, des de la política, el periodisme o la policia, realitzen aquestes pràctiques impresentables i antidemocràtiques”.

La querella, avançada pel diari ‘Ara’, es basa en l’entrevista a Pino que el diari ‘El Mundo’ va publicar el 8 de febrer. Allà, l’excomissari era preguntat per si mantenia que la informació sobre Trias publicada pel mateix diari l’octubre del 2014 era bona i ell responia: “Sí, seguim mantenint-ho, entre altres coses perquè la font ja ens havia donat coses bones. A més, hi hem tingut un intercanvi molt fructífer i és una font de tota credibilitat. Nosaltres vam rebre la informació, la UDEF va ser molt reticent i vam anar a Suïssa. Ens van ensenyar les captures de pantalla i ens van deixar fotografiar-les. I hi ha diversos policies com a testimonis. Si després la fiscalia considera que no motiu suficient, doncs bé…”. Per això, la querella també cita el diari com a responsable civil solidari.

Entre les diligències que demana l’advocat de Trias, destaca la confirmació si l’inspector en cap José Ángel Fuentes Gago, excap de gabinet de Pino, i altres policies van viatjar a Suïssa el 2014. Trias torna a demanar al banc UBS de Ginebra que desmenteixi la informació per segon cop i que declarin diversos responsables i exresponsables de la UDEF.

 

El text qualifica la informació del diari i de l’excomissari de “campanya difamatòria gegantina” i considera que si en el seu moment la informació ja no era fidedigna, ara encara és més temerari tornar-la a publicar, tenint en compte el desmentit tant de la policia com del banc suís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa