El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent titlla d'”insòlit” que la convocatòria pels ajuts a la indústria es faci “en ple agost” i “amb un termini tan curt”
  • CA

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme acaba d’obrir la línia d’ajuts ACTIVA Financiación en l’àmbit de la Indústria Connectada 4.0 amb un termini per presentar sol·licituds de dotze dies, del 6 al 17 d’agost. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reclamat a l’estat espanyol que ampliï el termini per tal de “garantir que les ajudes arribin a totes les empreses del país”. “És incomprensible que el Ministeri hagi publicat la convocatòria per les ajudes a la indústria 4.0 en ple mes d’agost i amb un termini tan curt”, ha declarat.

En aquest sentit, ha qualificat la decisió “d’insòlita” i ha afegit que “ens referma en la necessitat que els Fons Next Generation es gestionin des de Catalunya, en contraposició al centralisme que no s’adequa a les necessitats del teixit empresarial català”.

Els ajuts, finançats amb els fons europeus Next Generation, estan adreçats a empreses industrials amb projectes que promoguin la transformació digital i la millora de la seva sostenibilitat ambiental gràcies al procés de digitalització. Aquesta actuació busca donar suport a projectes d’investigació, desenvolupament i innovació que aportin major valor afegit a les empreses industrials.

Els ajuts tenen un pressupost disponible de 95 milions d’euros, dels quals 80 milions seran en forma de préstec reemborsable amb un tipus d’interès 0% i els 15 milions restants seran en forma de subvenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa