Torra vol data pel referèndum perquè la taula de diàleg “no és important”

L'expresident participa a les marxes per la independència de l'ANC

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una nova mostra de rebuig al diàleg iniciat per l’actual Govern presidit per Pere Aragonès amb la Moncloa que comanda el socialista Pedro Sánchez per tal de trobar una solució al conflicte polític entre els governs català i espanyol i ha exigit data per fer un referèndum. Torra ha dit que la taula de negociació “no és important” des d’una de les marxes per la independència organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en motiu del quart aniversari del referèndum d’independència de l’1-O de 2017, segons recull l’agència ACN.

D’aquesta manera, Torra es torna a allunyar de la proposta política del diàleg que el seu partit, JxCAT, permet participant en el Govern que la promou. En canvi, l’expresident considera “molt interessant” la idea de la CUP de fer un altre referèndum. “Posa l’incís en concretar”, ha comentat l’expresident, per qui cal “una data i un pla” que permeti posar fi al conflicte. Segons l’agència ACN, Torra ha dit que l’independentisme “ha descarrilat” però que cal posar-se d’acord.

L’expresident ha participat en la Marxa del Nord de l’ANC que ha sortit de Sant Julià de Ramis i ha acabat a Aiguaviva. Durant tota la manifestació –d’uns 14 quilòmetres- Torra ha estat acompanyat per unes 3.000 persones més. L’excap de l’executiu català ha destacat la capacitat de mobilització de l’independentisme i creu que “ha acabat el procés d’aplanament” perquè la taula de diàleg “és senzillament una foto que busquen alguns”.

L’expresident ha reivindicat que les taules de diàleg que la gent reclama “són aquestes marxes, la determinació i acabar ja el procés d’independència”. Torra ha destacat la implicació de la l’independentisme a l’hora de mobilitzar-se i diu que l’aposta ha de passar per un “objectiu concret” que impliqui “la ciutadania i les institucions”.

ERC replica

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha defensat la importància de la taula de diàleg com a estratègia per poder arribar a “culminar la independència”. Vilalta ha carregat contra aquells que critiquen la proposta dels republicans, però que després no ofereixen cap alternativa. “A falta d’altres propostes hem de defensar la nostra, perquè sabem que és la guanyadora”, ha remarcat Vilalta, que considera que els conflictes polítics s’han de resoldre “parlant i confrontant les idees”. En aquest sentit, la portaveu dels republicans ha deixat clar que no els fa “cap por” parlar amb aquells que pensen diferent.

Comentaris

  Angelblau 02/10/2021 5:09 pm
  GRAN .. mol gran el President Torra
   jg 02/10/2021 7:07 pm
   no parece un poco simple este hombre?
  MHP 02/10/2021 5:31 pm
  Torra(t), perquè no vas posar data tu, quan eres pecident, milindrin? Tontejar amb pancartes, només vas tenir collons per això i ara demanes als altres que facin el que no vas fer.
  Gonzalo 02/10/2021 5:51 pm
  Y porque no la puso el cuando fue presidente de la comunidad autónoma catalana?
  Tal com raja 02/10/2021 5:55 pm
  Estic amb vostè, president Torra.
  carlos 02/10/2021 6:53 pm
  chistorra, un personaje siniestro. el peor presidente de la historia. un activista puro y duro.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 02/10/2021 7:21 pm
  Amb tots els respectes pel President Torra, crec que s'equivoca en demanar un nou referèndum (que la "taula de diàleg" és una enganyifa ho veuen fins i tot les bases d'ERC). El referèndum ja el vam fer i el vam guanyar i d'acord amb el resultat, el nostre Parlament va proclamar la independència, tot plegat d'acord amb la legalitat catalana i internacional. Parlar d'un nou referèndum implica fer cap cot a les imposicions espanyoles, acceptar com a font de legitimitat el cop d'estat del 155, menystenir la gran victòria del poble català i retrocedir 5 anys. El que cal és aixecar la suspensió de la Declaració d'Independència i si no hi ha condicions per fer-ho, buscar la manera de crear-les. Retrocedir perquè no és veu clar com avançar només és raonable quan hom està segur de que el camí que s'ha fet és equivocat i aquest no és el nostre cas, ben al contrari: el referèndum del 1-O va ser un gran encert del nostre poble
  Doctor Strangelove 02/10/2021 7:24 pm
  Com pot ser que un capdelot com aquest tingui un sou de per vida que li paguem entre tots? Doc.
   al Strangelove 03/10/2021 10:05 am
   com pot ser que un cap de fava com tú, no pari de dir collonades..
  Un seguidor 02/10/2021 7:40 pm
  Ahora resulta que es de la CUP el ChisTorra?...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 De verdad paisanos lo vuestro es de psiquiatra 1🤭🤭🤭🤭🤭 Venga Braveheart a las trincheras!🤭🤭🤣🤣🤭🤭🤣🤣🤭🤣🤣🤣
  Capità 02/10/2021 7:59 pm
  I perque no la vas posar tu la data? No vas fotre res en 3 anys tret de correr per despenjar una pancarta, ets un Torra-collons. Ets el mes cinic de l'univers, quina barra, tot el que tu no vas fer demanes que ho facin els altres
  Pepet 02/10/2021 8:32 pm
  Aquest home desvarieja. Vol aconseguir les coses per art de màgia, com si fos un nen mimat.
  Lluït 02/10/2021 9:23 pm
  Una taula de negociacions de paripè no cal. És propaganda d'aparences. Només té sentit si hi participa algun observador internacional.
  FRAN BCN 02/10/2021 10:53 pm
  En Torra sempre ha sigut un activista fanàtic, res de nou, fins i tot quan era President, se li veia el llauto fes el què fes...
  Luisnomeacuerdo 02/10/2021 11:04 pm
  Al alférez torra le falta el oxígeno en su pequeño cerebro de fascista independentista y eso que por falta de napia no será.. que mira que llega a ser feo el pobre hombre. Da pena y vergüenza ajena oírlo, claro está menos para el rebaño de borreguetes grocñordos.
  Arrequeton 02/10/2021 11:49 pm
  Aquest home és ridícul, que es preocupi de la seva família, entre la dona i la filla.... Exemples de la genética privilegiada indepe
  Jo 03/10/2021 10:08 am
  la majoria dels que desotriqueu aquí del president Torra, no li arribeu a la sola de la sabata! naturalment no és estrany dels nyordos i dels gonolles!
   Gonzalo 03/10/2021 7:27 pm
   Al menos no tenemos descendencia con malformaciones genéticas. El sí.

Nou comentari