El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra titlla el trasllat “d’incomprensible” i demana una resposta davant una condemna
  • CA

“Estan cansats, estan en una presó, no a casa”. Ha explicat el president de la Generalitat, Quim Torra, després de la visita institucional que ha realitzat als presos dues hores després d’haver arribat al centre penitenciari de Lledoners, un cop han passat per un trasllat de dos dies des d’una presó de Madrid. Torra, acompanyat del vicepresident Pere Aragonès, i de les conselleres de Justícia, Ester Capella, i de Presidència, Meritxell Budó, ha criticat el trasllat que ha titllat “d’incomprensible”. 

 

En aquest sentit, ha emmarcat el transport de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, RaÚl Romeva, Quim Forn, Josep Rull i Jordi Turull com una mostra que l’Estat “no busca justícia, sinó venjança i escarment”. Ha tornat a insistir en la seva llibertat arran del suport d’organitzacions com Human Right Watch, Amnistia Interancional o el Grup de Detencions Arbitràries de l’ONU. Així mateix, ha exigit una absolució i si és el cas d’una condeman absolutòria una resposta unitària del poble de Catalunya i del Parlament. Per altra banda, han informat que en els propers dies visitaran Carme Forcadell i Dolors Bassa, als centres de Mas Catllar i Puig de les Basses. 

Per la seva banda, el vicepresident Aragonès ha coincidit amb Torra en descriure els presos com a “cansats pel trasllat, però forts i determinats com sempre”. “Ens demanen que no defallim!”, ha insistir. També ha assenyalat que aviat visitarà Forcadell i Bassa.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa