El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra s’enfronta al segon judici per desobediència

L’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs de l’expresident de la Generalitat Quim Torra i ha confirmat que serà jutjat per desobediència per no haver despenjat la pancarta a favor dels polítics presos i exiliats del balcó de la Generalitat quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li va ordenar el setembre del 2019, tot i que ja no era període electoral. En desestimar aquest recurs, l’Audiència deixa el president Torra a les portes d’un nou judici que encara no té data fixada. No hi ha cap tràmit ni recurs possible previ a l’obertura del judici oral, i ara només cal que les parts presentin els seus escrits d’acusació o defensa. L’entitat espanyolista Impulso Ciudadano va demanar al TSJC que obligués Torra a retirar la pancarta. La sala contenciosa-administrativa va admetre la petició de mesures cautelars i el 19 de setembre va manar la retirada. El 23 de setembre el TSJC va donar 48 hores a l’expresident per complir l’ordre. Torra no va despenjar la pancarta al·legant que la decisió no era ferma i es podia recórrer. Segons l’expresident, la pancarta era un exercici dels drets de llibertat d’expressió, participació política i exercici de càrrec representatiu.

El tribunal recorda que les mesures cautelars en l’àmbit contenciós-administratiu s’han d’executar immediatament encara que es puguin recórrer posteriorment, i el mateix TSJC li havia advertit el 26 de setembre a Torra. La pancarta finalment es va retirar el 27 de setembre després que el TSJC ho hagués encomanat als Mossos d’Esquadra. En un comunicat, l’oficina del president Torra ha afirmat que “amb aquesta nova decisió, la justícia espanyola demostra un cop més la seva determinació repressiva en defensa d’un interès polític concret a favor de la unitat indivisible de l’estat espanyol. Al Regne d’Espanya no hi ha justícia pels independentistes catalans, tan sols set de venjança contra l’esclat democràtic que va arribar al seu punt àlgid l’octubre del 2017. D’aleshores ençà, l’estat de les autonomies tan sols ha administrat repressió i persecució política contra un projecte polític legítim i democràtic. El president Torra no confia ni reconeix la capacitat d’administrar justícia per part dels òrgans judicials espanyols a Catalunya”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 04, 2021 | 19:06
  Ricard maig 04, 2021 | 19:06
  És fantàstic. Els castellanistes es dediquen al fer campanya electoral en actes institucionals i sortint als diaris I teles en els dies de reflexio, fan cartells xenòfobs o són membres de junta electoral essent militants de partit (!!!!) i ni els toquen. Els consolats castellans pel món no garanteixen el vot dels catalans desplaçats i no passa res. Això sí, el President dels catalans Joaquim Torra, es destituït per uns pancarta per la llibertat dels represaliats catalans. Increïble. Castellanisme. Racisme anticatalà
 2. Icona del comentari de: Patètics a maig 04, 2021 | 22:10
  Patètics maig 04, 2021 | 22:10
  Judici, no me hagan mas reir
 3. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a maig 04, 2021 | 22:23
  Dani_Andreuenc maig 04, 2021 | 22:23
  Merda d' estat i merda de jutjes. I mentrestant tenim els partits independentistes barallant-se.
 4. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a maig 04, 2021 | 22:24
  Dani_Andreuenc maig 04, 2021 | 22:24
  Com es pot jutjar algu per una pancarta i no fer res davant una noia que enaliteix el feixisme assenyalant els jueus? Com no es fa res davant d' un diari que amés la entrevista com a "musa"? Espanya es una vergonya.
  • Icona del comentari de: Ganxó a maig 05, 2021 | 07:50
   Ganxó maig 05, 2021 | 07:50
   Bona pregunta. Segur que ple de jutges et podran contestar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa