El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Taula del Tercer Sector veu el got mig ple amb els pressupostos
  • CA

La Taula del Tercer Sector ha celebrat l’augment de la inversió en polítiques socials que preveu la proposta dels pressupostos de la Generalitat per al 2022 en un comunicat emès aquest dimarts. Els comptes contemplen una partida de 400 milions d’euros destinada a la renda garantida de ciutadania i un pla pilot de quatre milions d’euros per implementar una renda bàsica universal que entraria en funcionament al desembre de l’any vinent. Aquestes mesures suposarien que el pressupost del Departament de Drets Socials creixés un 30,5% respecte als pressupostos de l’any 2020.

Tot i qualificar aquesta inversió com a “bona notícia”, el Tercer Sector posa de manifest la necessitat d’impulsar polítiques estructurals que permetin millorar la qualitat del mercat de treball, un accés a l’habitatge digne i assequible i la garantia d’uns ingressos mínims entre col·lectius vulnerables. La Taula del Tercer Sector recorda que Catalunya compta amb les pitjors dades de pobresa de l’última dècada i afirma que una de cada quatre persones està en risc d’exclusió social.

Tanmateix, aquesta entitat ha expressat alguns dubtes sobre les inversions que durà a terme el Govern. Un d’ells és si s’actualitzarà l’indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, que no es revisa des de l’any 2010. La finalitat d’aquest valor és establir el límit a partir del qual les llars tenen accés a una prestació social. La Taula del Tercer Sector assegura que la manca de revisió que pateix aquest indicador produeix que no reflecteixi l’augment del cost de vida. Aquest organisme també ha expressat el seu interès en saber el pressupost que el Govern destinarà a salut mental i a la reducció de la bretxa digital.

La Taula del Tercer Sector és una agrupació de 3.000 entitats socials catalanes que lluita per erradicar la pobresa i les desigualtats a Catalunya. El seu comunicat d’aquest dimarts reivindica convertir-se en “un aliat imprescindible a l’hora de desplegar aquestes polítiques públiques, tant en la planificació com el desenvolupament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa