El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem fa costat a la JEC i ratifica la retirada de l’escó a Juvillà
  • CA

L’episodi de la retirada de l’escó de Pau Juvillà està arribant al seu final. El Tribunal Suprem ha decidit desestimar la suspensió cautelar dels acords de la Junta Electoral Central pels quals es va decidir retirar-li l’acta de diputat a Juvillà.

El Suprem no s’està per romanços i ha mostrat la seva conformitat amb la decisió de la JEC el passat 20 de gener. Va ser aleshores quan l’entitat administrativa electoral va acordar retirar-li l’acta. Els magistrats consideren que la JEC va aplicar arguments vàlids.

Al diputat se li va aplicar l’article 6.2 b) de la llei electoral (LOREG) per la qual en haver estat condemnat per sentència no ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia de deixar l’acta de diputat. La sentència del TSJC va arribar el desembre passat i el diputat va ser condemnat a sis mesos d’inhabilitació i una multa de 1.080 euros per desobediència en no retirar uns llaços grocs de La Paeria.

Els magistrats del Suprem consideren que les al·legacions de Juvillà en la petició de mesures cautelars estan “allunyades de l’examen dels acords de la JEC” i són “genèriques”, pel que consideren que no hi ha motius per canviar els criteris. En casos anteriors el Suprem ja va donar la raó a la JEC en altres casos d’inelegibilitat sobrevinguda.

Amb aquesta decisió es barra el pas a la possibilitat fer enrere, encara que sigui temporalment la decisió de la JEC. Ara bé, Juvillà ja ha estat donat de baixa per part dels serveis administratius de la cambra i ni la Mesa, òrgan polític rector de la cambra catalana, ja ni el va citar a les darreres reunions un cop notificada la resolució de la JEC. De tota manera, el recurs es manté per tal que els magistrats del Tribunal Suprem deliberin i decideixin sobre la petició final de Juvillà, és a dir, la nul·litat de la sentència condemnatòria que el va inhabilitar per una microdesobediència quan era paer al consistori de Lleida.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ventura a febrer 16, 2022 | 09:52
    Ventura febrer 16, 2022 | 09:52
    Como sempre lá INJUSTA JUSTICIA al ataque de todo lo que huela a catalan, no es asi con Los fascistas de VOX, PP O FALANGE. LA Peor Justicia de lá UE lá mas curte lá mas injusta lá menos democrática.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa