Sànchez, Rull i Turull recorren la suspensió del tercer grau per vulnerar la “legalitat”

Durs recursos contra la decisió de la jutgessa de vigilància penitenciària

Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han presentat llurs recursos de reforma contra la decisió de la Jutgessa titular del número 5 de Vigilància Penitenciària d’haver suspès el tercer grau tot i avalar-lo. En els seus recursos, els presos polítics al·leguen que la decisió vulnera el principi de legalitat i és una interpretació extra murs dels drets penitenciaris. De fet, consideren que s’ha fet una “interpretació extensiva” de la Llei Orgànica del Poder Judicial en perjudici del reo o “una aplicació analògica in malam partem, ergo prohibida a l’ordenament jurídic”. 

En el recurs, el lletrat Jordi Pina qualifica de “brillants els raonaments” que avalen el tercer grau acordat pel Departament de Justícia. Ara bé, entèn que la suspensió cautelar acordada li manca “la cobertura legal”.  En aquest sentit, considera que el “manteniment d’aquesta mesura sense que s’hagi interposat cap recurs contra la resolució que confirma la progressió a tercer grau de l’intern segueix comportant una aplicació extramurs de l’ordenament jurídic“.

A més, el recurs retreu el “futurible” amb què la magistrada argüeix la decisió. “És particularment rellevant  assenyalar que la vigència de la suspensió cautelar -objecte de el present recurs- es manté assumint un hipotètic recurs d’apel·lació que se suposa que ha de interposar el Ministeri Públic”, escriu Pina. “No té cap sentit negar l’executivitat d’una resolució com és la confirmació de la progressió a tercer grau a costa d’un futurible, que no sabem si passarà o no”, clama el lletrat.

 

 

Nou comentari