El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez reclama a l’oposició que voti a favor de la reforma de les pensions
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat a l’oposició que voti a favor del projecte de reforma de les pensions que va aprovar aquest dimarts el Consell de Ministres. Sánchez ha recalcat que “tots els grups” han d’estar-hi d’acord si creuen que s’ha de “reforçar el diàleg social” i “garantir el sosteniment present i futur de les pensions”. El decret llei que el govern de l’Estat portarà al Congrés dels Diputats ha estat consensuat amb els sindicats i amb les patronals CEOE i CEPYME. La norma lliga la revaloració de les pensions a l’Índex de Preus al Consum (IPC) i incorpora incentius per allargar l’edat de jubilació i reforçar l’estructura d’ingressos a la Seguretat Social.

En una declaració davant dels mitjans a Navalmoral de la Mata (Cáceres) després de visitar una residència de gent gran amb el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, el cap de l’executiu espanyol ha assegurat que la recuperació econòmica “no podrà ser total” si no és “justa”, la qual cosa implica “unes jubilacions dignes”.

D’altra banda, Sánchez ha recordat que l’últim acord en matèria de pensions era del 2011 i ha subratllat que s’han trigat “deu anys a aconseguir un nou consens entre els agents socials i el govern”, el qual ha descrit com un “objectiu complert” quan es va anunciar el nou acord el passat mes de juliol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a agost 27, 2021 | 03:15
    Observador agost 27, 2021 | 03:15
    "El principal deure de la oposició és oposar-se" (Winston Churchill).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa