El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez estrena el “búnker de la Moncloa” amb el director del CNI i el cap de l’Estat Major
  • CA

 

 

L’Estat té un nou “búnker”. Aquesta és la paraula escollida pel mateix departament de comunicació de la Moncloa per tal de definir les noves instal·lacions del Departament de Seguretat Nacional, el rovell de l’ou de la coordinació de la defensa i la seguretat de l’Estat. La inauguració es va fer discretament a les cinc de la tarda d’ahir dilluns aprofitant l’avinentesa de la celebració del segon poderós Consell de Seguretat Nacional. 

 

A més de Sànchez, hi van assistir a més de bona part dels ministres -com Interior o Defensa- els cinc secretaris d’Estat que tenen comandament en qüestions de seguretat interior i defensa. Així, Sánchez va seure a la mateixa taula el ferro de la intel·ligència de l’Estat com ara el director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Fèlix Sanz Roldan;  el Cap de l’Estat Major de la Defensa, el general Fernando Alejandre Martínez o el director del Departament de Seguretat Nacional, Miguel Ángel Ballesteros.

 

 

El Consell de Seguretat Nacional és l’òrgan d’assessorament al president del govern espanyol en política de Seguretat Nacional i es reuneix periòdicament per tractar els temes de la seva competència. Un cop l’any, el presideix el Rei. L’anterior reunió, que celebrada el 16 de juliol, es va celebrar al Palau de la Zarzuela. A partir d’ara es reunirà al ja batejat com “búnker de la Moncloa”. 

 

 

La reunió va servir per aprovar l’Estratègia Nacional contra el Crim Organitzat i la Delinqüència Greu 2019-2023, la preparació d’un pla de contingència global davant arribades “extraordinàries de fluxes migratoris irregulars”,  el Pla Nacional de Biocustòdia així com una actualització de l’estratègia contra el terrorisme.

 

També es va valorar la posada en marxa de la Conferència Sectorial per Afers de la Seguretat Nacional on hi participen les autonomies. La seva constitució va ser el 21 de desembre a Madrid. “Un instrument que articula la participació autonòmica en assumptes de seguretat nacional que afecten matèries que han estat transferides a l’Administració autonòmica”, assegura el mateix Departament això sí tot remarcant , “sense oblidar que el responsable de la seguretat nacional és el president del govern”.

Una imatge general de la trobada
Reunió del Consell de Seguretat Nacional d’ahir | DSN

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa