El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper: “Proposo revisar el model d’ordre públic, no pas els Mossos”

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat disculpes aquest dissabte i ha afirmat que es van malinterpretar les seves paraules sobre la revisió del model d’ordre públic. En una entrevista al FAQS, Sàmper ha dit que a la reunió d’aquest diumenge amb tots els sindicats els dirà que està al seu “costat” i els donarà ànims. “Proposo revisar el model d’ordre públic, no pas els Mossos d’Esquadra“, ha afirmat el conseller, que ha dit que la seva intenció és portar el debat al Parlament per decidir el model que “millor representa” al país. Segons ha dit, la seva voluntat era precisament “treure” de “la política d’aquests dies i els propis Mossos” els debats que considera necessaris.

Per altra banda, ha valorat els aldarulls d’aquest dissabte i ha assegurat que s’ha passat de “manifestacions de caire ideològic” a actes de “pur vandalisme”. Sàmper ha lamentat que gran part dels participants que hi havia a Barcelona, Lleida o Tarragona “no saben que hi ha hagut una sentència de Pablo Hasél“. En el cas de la capital barcelonina, el conseller ha confirmat una quinzena de detinguts que ha titllat de “delinqüents comuns”.

Preguntat per les causes de les protestes, les ha relacionat amb l’esgotament de la pandèmia, la crisi econòmica, així com les condemnes injustes. Segons el conseller, des del dimarts passat s’ha pogut veure una “evolució” de les manifestacions, que van començar “com a conseqüència d’un fet en concret”. Així, els primers grups que van detectar no són els mateixos d’ara, on s’han afegit d’altres que realitzen tasques “purament delictives”. En la majoria dels casos, el responsable d’Interior, es tracta de gent amb “antecedents” per robatoris i delictes contra la propietat.

El conseller ha subratllat que des del cos s’està estudiant “el moviment” amb l’objectiu de “restablir l’ordre públic”. “Exercir el dret a la manifestació i la llibertat d’expressió no porta com a conseqüència la violència, el vandalisme i els robatoris”, ha reblat, “m’agradaria separar-ho molt“.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ramon a febrer 21, 2021 | 00:06
  Ramon febrer 21, 2021 | 00:06
  Oposició! Que formin "govern" ells!
 2. Icona del comentari de: MOSOS DROGATS a febrer 21, 2021 | 01:21
  MOSOS DROGATS febrer 21, 2021 | 01:21
  No ens vinguis amb excuses, les tracteu a totes per igual, amb violencia policial.
 3. Icona del comentari de: kike a febrer 21, 2021 | 06:22
  kike febrer 21, 2021 | 06:22
  Los únicos vandálicos que hay aquí son tu mismo, la policía, y los jueces. Todos fieles discípulos de la dictadura franquista en estado puro.
 4. Icona del comentari de: kike a febrer 21, 2021 | 06:26
  kike febrer 21, 2021 | 06:26
  Delincuentes comunes: Samper, la policía y los jueces.
 5. Icona del comentari de: Jaume Mont a febrer 21, 2021 | 07:02
  Jaume Mont febrer 21, 2021 | 07:02
  I tu has passat de barrut a pocavergonya, no diguis rucades i buscar que i a el darrere dels vandàlics.
 6. Icona del comentari de: 'Sàmper ha lamentat que gran part dels participants que hi havia a Barcelona, Lleida o Tarragona “no saben que hi ha hagut una sentència de Pablo Hasél“.' a febrer 21, 2021 | 11:07
  "Sàmper ha lamentat que gran part dels participants que hi havia a Barcelona, Lleida o Tarragona “no saben que hi ha hagut una sentència de Pablo Hasél“." febrer 21, 2021 | 11:07
  Eso es porque aún no han visto la pancarta en el balcón del MHP Torra. La próxima noche de festejos deberían organizarles una visita guiada, y de paso que conozcan el comercio de la zona. Serviría de ensayo para el nuevo modelo de orden público.
 7. Icona del comentari de: Ramon a febrer 21, 2021 | 13:04
  Ramon febrer 21, 2021 | 13:04
  Que bé que aniria que tot això passés havent fet govern ells! Però, és clar, si ja haguessin format govern ells, tot això ja no hauria passat!
 8. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a febrer 21, 2021 | 13:32
  uno que vive en Tabarnia febrer 21, 2021 | 13:32
  solsament questionar el model de ordre public? no es pot questionar els mossos? dintre dels que protestan diu que hi ha gent que aprofiten per fer actes de vandalisme, dintre el mossos, no? clar ells estan amparats per personatges com voste que solsament veuen el que volen veure, a la gent com a xusma que es te que agradir simplement perque no molestin les seves orelles amb els crits de que estan farts de aguantar precisament a les injusticies promugudes desde els governs adients, aixi com tot el poder economic, a la gent se la enganyara una vegada pero no mes, la gent te una dignitat la cual no es pot humiliar sempre que, ja sigui un mosso, un jutge, un patró, el tracti com si fos un element reemplazable (una merda), ja sigui a la feina solsament per reidivincar els seus drets, que siguint endreçadets i no cridin, es aixo el que preteneu? sembla que la gent comença a estar una miqueta farta de tota aquestes excuses que si el confinament del virus (que tambe) pero el mes importan es el que hi va la seva vida i dignitat com a personas que son, simplement veig que aneu a la vostre i realment no enteneu o no voleu entendre res del que passa, aneu carregant els maxos que ja veurem a on arribem
 9. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a febrer 21, 2021 | 16:28
  LLARENA dPENA febrer 21, 2021 | 16:28
  Aquest ministre d'interior ja està llençan piloltes fora. I sap molt bé que. fin que no es tregiuin de sobre del departametn aquesta patulea de cánibals dels BRIMO i ARRO, no arreeglarà res de res. Inclosos els comandaments que amb tal entusiasme, els envien a estomacar tot el que es mogui devant seu. Aixó no son policies. Aixó son barbars i besties disfressats de policies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa