Sabater diu que l’absència de Sánchez seria una “falta de respecte”

La CUP creu que les propostes dels comuns reciclen idees de convergència i les titlla de caduques i autonomistes

La presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, creu que seria una “falta de respecte” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no sigui a la taula de diàleg. En declaracions als mitjans des del passeig Lluís Companys de Barcelona, la cupaire ha considerat que aquest espai de negociació “no té cap sentit”. A més ha assegurat que les negociacions per l’ampliació de l’aeroport del Prat han estat una “trampa i un xantatge” de l’executiu espanyol. La cupaire també ha criticat les propostes dels comuns per la taula de diàleg perquè, a parer seu, “reciclen de la paperera de la història” idees de l’antiga Convergència i d’Artur Mas del 2013. “Són caduques i autonomistes” i “no avancen cap a l’autodeterminació”, ha sentenciat.

La diputada de la CUP ha fet una crida a la mobilització a “qualsevol de les manifestacions” convocades per la Diada. A parer seu, aquest 11 de setembre “obre un curs polític” amb moltes mobilitzacions, no només pels drets nacionals i per la reivindicació de l’autodeterminació, sinó també per aspectes com el model de país i econòmic” que defensen com la negativa a l’ampliació del Prat, l’oposició als Jocs Olímpics o la reivindicació d’un model de sostenibilitat energètica i econòmica diferent.

Sabater ha aprofitat per reclamar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui el Pacte Nacional pel dret a l’autodeterminació i a l’amnistia per superar “aquesta etapa de crispacions” i perquè els partits independentistes es posin “d’acord”.

La cupaire ha criticat amb duresa l’executiu espanyol i ha considerat que la seva posició “està més que clara” i és contrària a “resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya” perquè no volen abordar ni l’autodeterminació ni l’amnistia a la taula de diàleg. Davant d’això, ha defensat que cal “enfortir” les forces independentistes per “tirar endavant la confrontació democràtica” i fer “valdre el dret a l’autodeterminació”.

Comentaris

  Ricard 11/09/2021 1:40 pm
  Un castellà mai no "es rebaixa" a parlar amb un català d'igual a igual. I Sabaté encara no en té ni idea...
  fat boy 11/09/2021 3:36 pm
  Si es pensa que aconseguirem la independencia amb respectes i demanant-ho educadament es que esta sonada.
  Català 11/09/2021 4:34 pm
  Dues coses: Una: no vindria pas d'una falta de respecte, dues: mireu qui parla.
  Tano 11/09/2021 5:26 pm
  Els pocavergonyes acostumen a compartar-se d'aquesta manera. Res podem esperar d'aquests "Suciolistos"

Nou comentari