Roldán defensa el discurs del 3-O per “tancar la ferida”

La portaveu de Cs veu "trist" que Govern i Parlament no vagin a l'acte de Felip VI

La portaveu de Cs al Parlament i al Senat, Lorena Roldán, qualifica de “trist” que cap representació del Govern ni del Parlament assisteixin aquest divendres a l’entrega de premis econòmics amb Felip VI. En una entrevista a Ràdio 4 i La2, Roldán ha defensat que les institucions més importants de Catalunya han de ser presents quan hi ha una visita del cap d’Estat. I ha defensat el discurs de Felip VI del 3 d’octubre del 2017. “Hi ha un problema de convivència generat pels partits independentistes i el discurs del Rei anava a tancar la ferida i a parlar d’unitat i convivència“, ha afegit.

Roldán ha assenyalat que les institucions no només representen els partits independentistes sinó els 7,5 milions de catalans i ha acusat el Govern de deixar “desemparades” les persones que se senten identificades amb la figura del Rei.

Preguntada per si el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, hauria de dimitir ara que el jutge ha demanat al Tribunal Suprem que l’investigui pel cas Dina, Roldán ha respost que no demanen conseqüències polítiques abans que comenci la investigació, tal com ha fet el PP, però ha avisat que “la cosa no pinta gaire bé” i que s’hauran de depurar responsabilitats polítiques depenen del desenvolupament de la investigació judicial.

En referència a la decisió de Cs d’escollir Carlos Carrizosa com a candidat a la Presidència de la Generalitat en comptes d’ella, Roldán ha argumentat que el seu partit no volia donar “l’excusa” al PSC per rebutjar una eventual coalició electoral constitucionalista. I en aquest sentit, ha recordat que el líder del PSC, en el marc de la moció de censura impulsada per Roldán, va dir que no volia que ella fos presidenta de la Generalitat. “Aquesta va ser l’excusa d’Iceta i no volíem que la pogués tornar a fer servir de cara a una possible coalició electoral“, ha insistit.

Tot i que PSC i PPC han mostrat les seves reticències, Roldán considera que encara hi ha possibilitats d’una coalició constitucionalista i que “hi ha temps“. En aquest sentit, ha dit que s’han iniciat els contactes amb socialistes i populars.

Nou comentari