El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aprovada la renovació del CAC, la Sindicatura de Comptes i Protecció de Dades
  • CA

El Parlament ha escollit Miquel Salazar com a síndic major de la Sindicatura de Comptes; a Xevi Xirgo com a president del CAC; i a Meritxell Borràs com a directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Aquest dijous s’ha aprovat l’elecció dels nous partitipants de la Sindicatura de Comptes, el CAC i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades a petició de PSC, ERC i JxCat. La votació ha sigut secreta amb 97 vots a favor, 31 en contra i una persona no ha votat en els tres casos; menys en el cas de Borràs que han estat 98 a favor i 31 en contra.

Durant el debat previ a la votació, el diputat del PSC Òscar Ordeig ha instat als grups que tenen “dubtes” sobre els noms aprovats que diguin “quina és l’alternativa”. “S’ha d’aprovar una idoneïtat dels candidats que ja van revisar els grups en comissió i la majoria de portaveus hi estaven d’acord. És un bon acord”, ha dit. Pel que fa a ERC també ha alabat els “currículums” dels elegits i Junts per Catalunya ha recordat que el que “desprestigiava” la institució era “arrossegar els mandats caducats anteriors”.

Tot i això, no tots els partits han estat d’acord amb les tries dels síndics. En Comú Podem ha critcat el vincle que hi ha amb alguns elegits i les administracions públiques, perqué hi han treballat. En aquest sentit el partit ha explicat que “és molt complicat agafar distància”. El diputat de Vox Andrés Bello ha criticat que els nous càrrecs hagin estat designats “per un acord fora del debat i del pacte parlamentari”, una opinió que també ha compartit Dolors Sabater de la CUP, que ha afegit que “això no és digne del Parlament. És una ingerència partidista”, fent referència a l’elecció dels membres de totes les candidatures.

Tan el PPC com Ciutadans també s’han oposat a les eleccions i han dit que “la llista de nous membres es configura per noms d’antics diputats, familiars de polítics i càrrecs de l’administració, entre altres. Son persones amb una clara tendència partidista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa