El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament rebrà Torra en l’aniversari de la seva inhabilitació
  • CA

El president Quim Torra tornarà demà al Parlament per reunir-se amb la presidenta de la cambra, Laura Borràs, en el primer aniversari de la seva inhabilitació per part del Tribunal Suprem. Borràs el rebrà a la porta del Parlament i l’acompanyarà al despatx d’audiències, on l’esperaran el president del Govern, Pere Aragonès, el vicepresident, Jordi Puigneró i membres de la Mesa. Després, Aragonès, Borràs i Torra intervindran des del despatx d’audiències i faran declaracions als mitjans.

El Tribunal Suprem va ratificar ara fa un any la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemnava a un any i mig d’inhabilitació i 30.000 euros de multa el president de la Generalitat, Quim Torra. La decisió va elevar a tres els presidents catalans inhabilitats pel poder judicial en quatre anys, després d’Artur Mas i Carles Puigdemont. La sala d’apel·lacions que va estudiar el recurs de cassació defensat el passat 17 de setembre a Madrid va decidir llavorsno acceptar cap de les qüestions prejudicials reclamades ni els arguments de la defensa dels lletrats Gonzalo Boye -l’advocat que ara lidera la defensa de Puigdemont- i Isabel Elbal. 

Els magistrats del Suprem, per unanimitat, van entendre i determinar que la condemna de Torra no retallava la seva llibertat d’expressió. En aquest sentit, contraposaven l’obediència deguda que han de tenir els autoritats a la Junta Electoral Central. Amb aquesta decisió, el tribunal va establir que la JEC és, sense cap mena de dubte, l’autoritat superior que requereix el Codi Penal per considerar que hi ha hagut desobediència.

Els magistrats del Suprem, després de la deliberació, van entendre que Torra va cometre una desobediència a la suposada autoritat de la Junta Electoral Central (JEC) per no despenjar una pancarta de la façana del Palau de la Generalitat on s’hi llegia “Llibertat presos polítics”. El recurs insistia als magistrats que la JEC no era una autoritat entesa com el Codi Penal determina el delicte de desobediència, però aquest argument de la defensa va ser desestimat finalment. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El pallasso Torra a setembre 28, 2021 | 06:32
    El pallasso Torra setembre 28, 2021 | 06:32
    Un altre poc honorable que mai vam votar, va ser posat a dit pel predecessor (tampoc el vam votar) a titol d'hereu, una costum corruptgent que demostra en quina "democràcia" creuen. Només començar, a la inauguración dels Jocs del Mediterrani, al migdia va trencar amb la corona i per la nit seia cufoi al costat del Borbó, ja apuntava maneres. Durant la legislatura es va dedicar a jugar amb pancartetes i sempre acabava obeint als jutges. La cireteta va ser quan va liquidar la legislatura però no va convocar eleccions. Els corruptgents son els reis del prUcessisme, la independència del País mai arribarà de la mà d'un corruptgent, perquè no son independentistes, son prUcessistes.
    • Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a setembre 28, 2021 | 09:54
      uno que vive en Tabarnia setembre 28, 2021 | 09:54
      l,hi tornareu a fotre.li un,altre punyalada? aixi actua el mossen, es pitjor que els escandols del Vatica, be alla en va apendre
      • Icona del comentari de: Pel corruptgent mentider a setembre 28, 2021 | 12:28
        Pel corruptgent mentider setembre 28, 2021 | 12:28
        Explica'ns aquests escàndols del Vatica i que tenen a veure amb Junqueras, però amb informació que poguem contrastar a la premsa, no pas els teus desitjos o somnis humits. Un fet contrastat és per exemple: El batxiller foll va trigar segons a suspendre la DUI abans de fugir i deixar-ho tot enmerdat.
  2. Icona del comentari de: óscar a setembre 28, 2021 | 10:36
    óscar setembre 28, 2021 | 10:36
    otro talibán que recibirá honores y pondrá sus sucias manos donde nunca las debería poner

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa