El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont recorre la desestimació de les cautelars per la seva immunitat
  • CA

Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han recorregut al Tribunal de Justícia de la Unió Europea la primera desestimació de les cautelars per la seva immunitat. Es tracta d’una decisió que es va reiterar aquesta passada setmana a través d’un segon rebuig. L’11 d’octubre tots tres van presentar un recurs contra la primera decisió del TJUE de no concedir provisionalment la protecció parlamentària perquè no veia risc de detenció i entrega a l’Estat espanyol i considerava, per tant, que no estaven exposats a un “dany seriós i irreparable

Fonts de la defensa han explicat a l’Agència Catalana de Notícies que discrepen amb la valoració que ha fet el TGUE sobre la repercussió que pot tenir una detenció per a l’activitat política de Puigdemont, Comín i Ponsatí. En l’auto del 30 de juliol, el vicepresident del Tribunal General de la Unió Europea va donar per suspeses les euroordres contra Puigdemont, Comín i Ponsatí perquè hi ha un procediment prejudicial a Luxemburg en relació amb el cas de l’extradició.

A la interlocutòria del divendres passat, El tribunal va reiterar que “no corren el risc de ser entregats a les autoritats espanyoles” perquè “el procediment penal” està “suspès”, i també assenyalava que una detenció no representa un “dany seriós i irreparable” que justifiqui la concessió de la immunitat de forma cautelar.

Puigdemont, Comín i Ponsatí han apel·lat en última instància al TJUE perquè creuen que la mera possibilitat que els arrestin pot obstaculitzar la seva feina com a eurodiputats. Recorden que Puigdemont no va poder assistir al ple del 4 d’octubre perquè havia de comparèixer al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, a Sardenya, arran de la seva detenció. Els eurodiputats de Junts encara no han decidit si presentaran un recurs contra la segona desestimació de les cautelars de la setmana passada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa