El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont aposta per una Catalunya líder de la quarta revolució industrial
  • CA

 

Carles Puigdemont ha afirmat aquest dijous a la tarda que Catalunya compta amb “l’excel·lència” i “la matèria primera” per liderar la quarta revolució industrial. “Volem ser líders d’aquesta revolució i en tenim la matèria primera”. El president de la Generalitat ha subratllat que el país compta amb “el teixit, els centres de recerca i les universitats”, i ha afegit que “la manera de créixer i de fer-ho bé és amb aquesta suma d’interessos”. Acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, el president ha lliurat les distincions als 412 estudiants que han obtingut una qualificació d’excel·lent en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) del juny passat.

El cap del Govern ha felicitat els estudiants guardonats i ha subratllat que “cal el màxim rigor, consciència i vocació perquè allò que fem aquí no es quedi només a casa”. Per això ha insistit en la importància d'”estar interconnectats amb el món, però aportant allò que es genuí al país”.

 

De la seva banda, Vila s’ha adreçat als estudiants guardonats per recordar-los que si ells excel·leixen “aquest país excel·lirà”. I ha insistit: “Catalunya no té grans recursos naturals, però té la seva gent, que té molt de talent”.

 

La Generalitat va crear aquests guardons el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els set estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.

La nota més alta d’aquest any ha estat un 9,8 i l’han obtingut una alumna de Girona, una de Manresa, i dues de Barcelona. A Ponent han empatat amb la nota més alta, un 9,5, dos alumnes de Lleida i una alumna d’Oliana. A la demarcació de Tarragona la nota més alta ha estat un 9,75 i l’ha obtingut un alumne de l’institut Antoni Martí Franquès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa