El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i ERC s’emplacen a seguir parlant per acostar postures
  • CA

PSOE i ERC s’han emplaçat a seguir parlant per acostar postures a l’entorn de la llei audiovisual després de dues hores i mitja de reunió aquest dimecres. La trobada, considerada “necessària” pels republicans després de la polèmica d’ahir segons la qual les plataformes que no tinguin seu a Espanya estarien excloses de complir la quota del 6% de la producció en llengües cooficials, ha servit perquè ERC mostri el seu desacord i hagi alertat els socialistes que treballaran les esmenes per “blindar el català perquè no hi hagi equívocs”.

Segons ERC, el PSOE ha mostrat “compromís” per treballar també les esmenes. Des de la Moncloa se sosté que el to de la reunió ha estat “constructiu” i que s’ha “constatat diferències en la interpretació del text”, a l’entorn de si plataformes com Netflix o HBO queden afectades per la mesura. Un cop constatades aquestes diferències, ambdues parts s’han emplaçat a mantenir el debat, amb nous contactes tant en l’àmbit tècnic com en el polític, segons Moncloa. Així, el secretari d’Estat de Telecomunicacions s’ha incorporat a les negociacions i es crearan dos equips o grups de treball.

A la reunió telemàtica d’aquesta tarda, que ha començat a les sis i ha acabat poc abans de les nou de la nit, hi han assistit, per part socialista, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, la d’Hisenda, María Jesús Montero, la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i el portaveu del PSOE, Héctor Gómez.

Per la banda republicana hi han participat el diputat al Congrés Gabriel Rufián, el diputat al Parlament Josep Maria Jové i el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Oriol Duran.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a desembre 01, 2021 | 23:43
    Tripartit no, gràcies desembre 01, 2021 | 23:43
    Que maco que és l'amor i que maca és la parelleta PPSOE - ERC. El tripartit creixent a la panxa de Junqueras, elS ! (perquè són bessons, l'un a l'Ajuntament i l'altre a la Generalitat) La modista de la Colau ja li pren mides pel vestit que estrenarà el dia del bateig i en mandonguilla està assajant nous saltirons estil Freedie Mercury per amenitzar la festa que pagarem els padrins, -els catalans- perquè els espanyols ja han dit que no hi posaran ni un euro, que ells són uns "hidalgos" amb dret de viure sense fotre brot.
  2. Icona del comentari de: Pep a desembre 02, 2021 | 07:34
    Pep desembre 02, 2021 | 07:34
    Fins on pot arribar ERC per mantenir el règim del 78? Aviat ho veurem...
  3. Icona del comentari de: bs a desembre 02, 2021 | 09:21
    bs desembre 02, 2021 | 09:21
    erñ botiflers
  4. Icona del comentari de: egs a desembre 02, 2021 | 13:38
    egs desembre 02, 2021 | 13:38
    Dos lagartijos adoptant un posat humà que no han tingut mai.
  5. Icona del comentari de: Versió 2 a desembre 02, 2021 | 13:39
    Versió 2 desembre 02, 2021 | 13:39
    Llargandaixos inhumans, cossos de pega!
  6. Icona del comentari de: Però continua fent mal al catalans. a desembre 02, 2021 | 13:45
    Però continua fent mal al catalans. desembre 02, 2021 | 13:45
    I a més, el pet presumit porta sabates de taló camuflades per a semblar el que no és. Ja no creixerà i la talla moral l'haurá de buscar entre les 155 monedes i amb microscopi. Mai la trobarà. Tampoc pot anar a segons quins llocs de Catalunya perquè l'insulten, l'escridassen i l'humilien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa