El PSC vol que el Parlament demani a Ribó que renunciï com a Síndic de Greuges

Han registrat una proposta de resolució perquè es voti a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI)

El PSC-Units ha registrat una proposta de resolució a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) perquè el Parlament demani al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que prengui en consideració la renúncia al seu càrrec. Els socialistes qüestionen la seva figura després que hagi estat assenyalat com a destinatari d’obsequis de la trama del 3%. Al text recorden que el Síndic té la funció de “defensar i protegir els drets i llibertats constitucionals i estatutàries, supervisar les administracions, els organismes, les empreses i les persones” i que ha de mantenir una actitud “d’equitat” davant els informes que emet, “i ha de ser reconegut per l’ètica de les seves actuacions”. També recorden que ha finalitzat el seu mandat sense capacitat de renovació.

Al text proposen que la responsabilitat de Síndic sigui exercida pel seu adjunt general fins que la cambra catalana en nomeni un de nou.

Aquesta proposta de resolució se suma a la iniciativa de Ciutadans, que ha anunciat aquest dimarts que el seu grup ha activat el mecanisme per tal que la cambra cessi Ribó com a Síndic de Greuges.

La Llei del Síndic de Greuges preveu que se’l pugui cessar si així ho acorden tres cinquenes parts del ple, però només calen tres formacions o una tercera part de l’hemicicle per sol·licitar que s’activi el procediment, i Roldán ha explicat en una roda de premsa que ja ha parlat amb el PSC-Units, CatECP i el PPC i “hi ha consens” per “iniciar els tràmits”.

Nou comentari