Protesta diària davant del Parlament per exigir l’aplicació del resultat de l’1-O

El grup Silenci, inspirat en la lluita de Lluís Xirinacs, ha anunciat aquest diumenge que romandrà diàriament davant del Parlament de Catalunya per exigir el compliment del mandat de l’1 d’octubre i perquè els diputats de la cambra declarin la independència. En un comunicat, els membres del grup diuen que consideren vigent el lema que Xirinacs havia fet servir en les seves accions: “Plantem-nos, plantem cara al disgust diari de veure’ns venuts, estafats, domesticats i silenciats. Els únics protagonistes som nosaltres: el poble”. La protesta es farà de 10 a 13 hores cada dia —menys els dies de Ple, que es farà també per la tarda— i consistirà en fer silenci absolut entre les 12 i les 12.30 hores.

L’acció denuncia el comportament de “de la majoria de diputades i diputats” perquè el grup considera que “no són dignes de representar-nos” i en conseqüència els plantegen una disjuntiva: “O les diputades i diputats executen el mandat del poble assumint les conseqüències que calguin, o dimiteixen per donar pas a altres persones, que estiguin disposades a assumir fidelment aquest mandat”. El grup també critica la que defineix com una “falsa” taula de diàleg, “on ja s’ha dit que no es parlarà d’allò pel qual, precisament, s’ha constituït aquesta taula, o sigui l’amnistia i la independència (ara dita autodeterminació, per no espantar tant), entenem que ens trobem davant d’un engany”.

Silenci també es mostra crític amb tots els partits: “Des d’Esquerra Republicana de Catalunya fins al PSC passant per Junts per Catalunya, la CUP i EnComúPodem, tots aquests partits han deixat clar, ja sigui actualment o en algun moment, que defensaven inequívocament el Dret a Decidir, quan no directament a favor de la independència. Dit això, cap d’aquests partits, i diem cap, no es poden sentir lliures de culpa per haver deixat el país on i com es troba actualment”.

La darrera reivindicació de Silenci, que ja ha fet accions similars per l’1-O a Tarragona i Madrid davant de tribunals de justícia i comissaries policials, passa per la dissolució de la Brimo. “Diem No, a una policia violenta com la que tenim, volem una policia l’actuació de la qual es basi, principalment, en la mediació com a forma de resolució dels conflictes”, denuncien.

Comentaris

    Més descerebrats en acció? Desembre 09, 2021 | 01:34
    Ja sabeu com va acabar Xirinacs i les seves bogeries. Cada dia (o setmana o mes, tampoc no cal exagerar) que passi sense que el Parlament us faci cas, un dels Silenci hauria de fer un Xirinacs. Si no, no teniu cap credibilitat.

Nou comentari