Aragonès, a la CUP: “Sense pressupostos no hi ha transformació”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat aquest dijous convençut que el Govern arribarà a un acord amb la CUP de cara als pressupostos per tal de tirar-los endavant. En un col·loqui del Barcelona Tribuna, el president ha assegurat que els comptes presentats pel seu executiu aquest dimarts són els de “l’acord d’investidura“, i ha recordat als anticapitalistes que la seva aprovació és “imprescindible“. “Sense comptes, no hi ha transformació possible”, ha manifestat.

Aragonès ha admès que “en alguns àmbits segur que no s’avança prou ràpid“, però ha estat per aquest motiu que ha demanat a la CUP “temps i recursos”. El president ha insistit que l’aprovació dels pressupostos és imprescindible, i que sense la seva llum verda Catalunya es quedarà sense moltes coses: “Ni prova pilot de la renda bàsica universal, ni P2 gratuït ni pla de xoc social”. El president de la Generalitat ha assegurat que els comptes “implementen els acords d’investidura” i ha recordat que per això “necessiten el suport de JxCat, ERC i CUP“.

El president de Govern, Pere Aragonès, parlant durant el Barcelona Tribuna, a Casa Seat | ACN
El president de Govern, Pere Aragonès, parlant durant el Barcelona Tribuna, a Casa Seat | ACN

Segons Aragonès, Catalunya “necessita una sacsejada, amb quatre transformacions“, i ha mencionat la transformació social, feminista, democràtica i verda. “Els conflictes no desapareixen mirant-los, s’aborden resolent-los políticament”, ha afegit sobre la qüestió política, a més de recordar que és “imprescindible” que Catalunya lideri les polítiques per combatre el canvi climàtic. “O el liderem, o ens els lideren”, ha expressat. 

Per altra banda, el president Aragonès ha demanat durant el seu discurs que la ciutadania catalana abandoni “l’autoflagel·lació” per tal “d’enfortir l’autoestima del país“; i ha assegurat que des del Govern es “confia” en “el talent del país, l’inconformisme que ens porta a ser una societat creativa i que sempre persegueix els canvis”. “Atrevim-nos a pensar en gran i a situar de nou ambició en canvis que necessita el país“, ha sentenciat el president de la Generalitat.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 11, 2021 | 12:59
  En que se transformará? En gremlim? En camión rollo Transformers? Lo lógico es que se transformase en mariposa. Sería lo más normal. De capullo a mariposa.
  La Llengua no es toca Novembre 11, 2021 | 13:07
  Mentider, farsant, de quina transformació parles?, si no podeu ni protegir el Català a les universitats?, sou uns covards i uns inútils, sou un càncer per Catalunya.
  Tela Novembre 11, 2021 | 13:24
  És sense Independència que no hi ha transformació, covard venut.
  Miquel_u Novembre 11, 2021 | 13:35
  El govern del 52% era per a fer la sacsejada de la INDEPENDÈNCIA, no ho recorda? no es despisti amb sacsejades socials, feministes, democràtiques i verdes.
  Presoner núm. 40335721 Novembre 11, 2021 | 13:49
  Si la transformació és a regió d'Espanya, no hi tinc especial interès... També cal preguntar-se sobre el sentit de mesures "universals" en una terra dividida entre catalans i els que els han apunyalat per l'esquena
  Erc,pirqueria mental espanyola.155 Novembre 11, 2021 | 15:08
  Aragones, el gosset del Ferrovial, quin pocacosa,quinpocasolta, nivell de can
  E4c, tercermundisme catolic.intel.lectual Novembre 11, 2021 | 15:40
  Ara es fara travesti l 'adoslescent kumbaya Aragones el POLLITO DE JUNQUERAS?

Nou comentari