El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos polítics consideren “previsible” la decisió del Suprem
  • CA

Els líders polítics independentistes empresonats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2020 han coincidit a considerar “previsible” i sense “sorpreses” la decisió del Tribunal Suprem (TS) de revocar-los el tercer grau. L’exconseller de Presidència Jordi Turull ha dit a Twitter en saber-se la notícia que “l’escarment, la venjança d’Estat i l’aplicació del dret penitenciari de l’enemic no deixa cap marge per les sorpreses” i l’exconseller d’Afers Exteriors Raül Romeva ha afirmat que era “el més previsible dels escenaris”. “El Suprem ha tornat a dictar sentència. De mica en mica aquest Estat va convertint-se en una gran presó, una democràcia fallida que estan creant ells mateixos”, ha afegit.

El TS ha tombat el tercer grau als nou presos de l’1-O i també amb l’argument que és “prematur” i també l’aplicació de l’article 100.2. Poc després de conèixer-se la decisió, han reaccionat a les xarxes Turull i Romeva, però també el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, i l’exconsellera de Treball, Dolors Bassa.

Cuixart ha subratllat que els presos i exiliats no són “la visualització de cap derrota” i ha reivindicat l’amnistia i l’autodeterminació de Catalunya “avui més que mai”. Sànchez ha criticat “la tenacitat de l’Estat i del Tribunal Suprem” per “ofegar” els dirigents sobiranistes i ha lamentat la situació en la qual es troba l’independentisme: “Encara busquem el fil perdut que ens va fer ser tan forts l’1-O”. Pel que fa a Bassa, ha deplorat en declaracions a Ser Catalunya haver conegut per la premsa de la decisió del TS: “El que fa mal és que te n’hagis d’assabentar d’aquesta manera, que tot ho passin als mitjans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa