El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos d’ETA demanen la fi dels homenatges públics per “enfortir la convivència”

Els presos d’ETA no volen més homenatges públics. Així ho han manifestat els presos adscrits al col·lectiu oficial, el Col·lectiu de Preses i Presos Polítics Bascos (EPPK), a través d’un comunicat enviat aquest dilluns als diaris Gara i Berria. Així, fan arribar la seva voluntat que la rebuda un cop surten de la presó es produeixi “de manera privada i discreta”, com passa “majoritàriament”, segons recorden. “Hi ha persones que han expressat honestament que senten dolor amb els ongi etorris públics. Són persones damnificades a conseqüència de les accions de la nostra militància en el passat i comprenem que puguin sentir-se dolgudes”, asseguren els presos en el text. Al comunicat demanen reiteradament que s’aturin els homenatges a presos, una de les principals peticions dels partits espanyols, que sovint utilitzen ETA per fonamentar les seves crítiques al govern espanyol o a partits com EH Bildu.

“Fins i tot acceptant que la persona presa que surt al carrer després de llargs anys i condicions duríssimes a la presó té dret a rebre l’abraçada dels seus afins, les persones damnificades a conseqüència de les accions de la nostra militància del passat han expressat que els actes públics de rebuda els provoquen dolor. Diem amb claredat que el nostre desig és alleujar tot patiment i obrir noves opcions, anar sanant ferides i enfortir la convivència entre la ciutadania basca“, es pot llegir en el comunicat avançat pel digital Naiz. Així, els presos d’ETA volen fer una aportació “a la convivència, a la pau i al reconeixement del sofriment dels altres”. “A més del nostre i el dels nostres familiars”, afegeixen per cloure el comunicat.

Després de recordar que han passat deu anys des que finalment va acabar la lluita armada, destaca que “els qui volen impedir la pau i perpetuar la imposició, han buscat bloquejar i sabotejar cada pas endavant des de llavors, buscant venjança i amb la voluntat d’imposar una història falsa que distorsioni el conflicte, alimentant la història de guanyadors i perdedors”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 29, 2021 | 23:52
    Gonzalo novembre 29, 2021 | 23:52
    Estos asesinos se merecen una nueva casa. Un adosado. Al lado de la tumba de quien asesinó. Ahí ya le pueden hacer todos los homenajes que quieran, y llevarles todas las flores del mundo. Pero hasta que no estén bajo tierra, seguirán siendo unos malditos asesinos.
  2. Icona del comentari de: Ricard a novembre 30, 2021 | 10:14
    Ricard novembre 30, 2021 | 10:14
    M'encanta veure la histèria xenofoba dels castellanistes, la irritació que els provoca patir el que ells administren a tort i a dret als no castellans, impavidament. Per cert, això és un pacte com una casa amb el govern dels castellans. No oblidem que els castellans són uns entusiastes dels bascos. Res de nou doncs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa