El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Plataforma 3 d’Octubre demana dissoldre la Brimo i l’Arro
  • CA

 La Plataforma 3 d’Octubre s’ha adreçat a tots els membres del Govern per demanar la retirada de les condecoracions atorgades als Mossos d’Esquadra el 14 d’octubre passat i per exigir la “dissolució” de les divisions Brimo i Arro. L’entitat lamenta que es condecori agents “per participar en les accions repressives contra la ciutadania de Catalunya” i opina que Brimo i Arro “formen part directa del problema de llibertats de la ciutadania catalana”. També denuncien la “violència policial” de les dues divisions, que fan les seves actuacions “més pròpies d’una organització criminal que no pas les d’un cos encarregat de la seguretat de les persones”.

La Plataforma 3 d’Octubre considera que mentre el Govern no retiri les condecoracions, serà un “còmplice necessari més de a la repressió política i social exercida actualment contra la ciutadania a Catalunya, i un culpable més de l’apologia de la violència policial”.

Segons els seus càlculs, de les 724 condecoracions lliurades als Mossos el 14 d’octubre, 423 “ho són per la tasca feta en la repressió postsentència” de la tardor del 2019. Aquella “repressió”, afegeix l’entitat, “va ser la continuació de la de l’1-O”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa