El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska reforça el pla antiterrorista per Nadal davant l’augment del risc
  • CA

Una sessió extraordinària celebrada aquest dimarts a la cúpula del ministeri de l’Interior va decidir ordenar “un reforç d’especial intensitat” de la vigilància antiterrorista. Segons, el ministeri cal incrementar les mesures de prevenció, protecció i resposta previstes al Nivell 4 vigent del Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista arran de la celebració de les festes nadalenques.

Aix el comitè d’avaluació de l’amenaça terrorista, que va presidir el ministre del ram, Fernando Grande Marlaska, va avaluar les dades d’intel·ligència i dels serveis d’informació policial. La conclusió és que no només persistia “alts nivells de risc d’actuacions terroristes” sinó que les “característiques pròpies de Nadal” cal incrementar els reforços. Establiments i centres comercials oberts, participació de ciutadans en esdeveniments públics, actes religiosos i desplaçament massius són escenaris ideals per aquest tipus d’atacs.

El secretari d'Estat de Seguretat Rafael Pérez i el comissari Luis Fernando Pascual (d) quan va agafar les regnes de la Prefectura Superior del Cos Nacional de Policia David Zorrakino
El secretari d’Estat de Seguretat Rafael Pérez i el comissari Luis Fernando Pascual (d) quan va agafar les regnes de la Prefectura Superior del Cos Nacional de Policia David Zorrakino

Així la instrucció dictada aquest dimecres pel secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ordena “un enfortiment dels dispositius de seguretat i de les capacitats d’intel·ligència, de control i seguiment antiterrorista per part dels cossos de seguretat de l’Estat, així com per la resta dels cossos policials i altres institucions, organismes i operadors, públics o privats, en matèria de seguretat, en el marc de les respectives competències i responsabilitats funcionals i territorials”.

L’ordre també inclou els responsables de les empreses de seguretat privada per tal que augmentin els seus recursos, mecanismes, controls i mesures de col·laboració. La instrucció també s’ha remès a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per si considera necessari celebrar una reunió d’informació i coordinació amb Mossos d’Esquadra i el departament d’Interior. També s’ha remès l’ordre als ajuntaments. De moment, Pérez ha ordenat que el pla especial de reforç s’ha d’aplicar com a mínim des de les zero hores del 21 de desembre fins les 12 de la nit del 9 de gener de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa