El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un periodista condemnat per difamar i calumniar Plataforma per la Llengua
  • CA

Un tribunal de Brussel·les ha condemnat al periodista d’El Confidencial, Marcos Lamelas per difamar i calumniar Plataforma per la Llengua i Marga Payola, membre de l’executiva de l’entitat. La justícia belga ha determinat que el periodista és culpable, ja que segons les proves aportades, Lamelas difamava Plataforma per la Llengua Europa l’entitat que l’ONG del català té a Bèlgica. Al seus articles, Lamelas acusava Plataforma per la Llengua Europa i Marga Payola de malversar fons públics per finançar l’exili de Carles Puigdemont. Lamelas pagarà una indemnització simbòlica de 1 euro, però haurà de rectificar els seus articles.

El tribunal ha considerat aquest dimecres que és un agreujant que el periodista publiqués acusacions d’aquesta gravetat sense haver-les verificat. Així, el jutge belga ha considerat que la publicació d’alguns articles a El Confidencial i a les seves xarxes socials ha generat un greuge contra l’entitat que ha perjudicat la seva imatge i credibilitat. “De fet, les xarxes es van omplir de comentaris negatius contra la cultura catalana i, a més, diversos diputats de Ciutadans han difós aquestes difamacions al Parlament de Catalunya”, ha explicat l’entitat en un comunicat.

Els articles que han fet esclatar Plataforma per la Llengua

Els dos articles de Lamelas es titulen “El gran lobby del catalán abrió en secreto una filial belga tras los pasos de Puigdemont“, que va ser publicat el 2 de febrer del 2020) i “Plataforma per la Llengua ya es la principal asociación de apoyo a Puigdemont en Bélgica” del 8 de juny del 2020. En aquestes publicacions, el periodista dona per entès que la plataforma dona suport monetari a Puigdemont i que, per tant, està implicada en la causa de manera directa. Tot i que Plataforma per la Llengua no ha demanat més que un euro d’indemnització, ha assegurat que “volen llençar un missatge per acabar amb les notícies falses“, han dit en un comunicat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 27, 2022 | 20:56
    Ricard abril 27, 2022 | 20:56
    Sempre ha de ser un jutge no castellà per què hi hagi justícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa