Aragonès: “Qualsevol atac a la llengua catalana és un atac a la nació”

“El nostre compromís és garantir la continuïtat d’instruments d’èxit com el model lingüístic de la nostra escola. Qualsevol atac a la llengua catalana és un atac a la nació”. Així de contundent s’ha mostrat aquest dilluns el president del Govern, Pere Aragonès, durant l’acte d’entrega de les Creus de Sant Jordi. Aragonès ha subratllat que, a Catalunya, la llengua catalana “no és una llengua més, és la llengua del país” i ha defensat que esdevé “un autèntic ascensor social en una societat diversa i cohesionada”. El president de la Generalitat ha aprofitat l’acte d’entrega per fer una aferrissada defensa del català i el model lingüístic de l’escola catalana, que ha qualificat de “model d’èxit”.

Per Aragonès, qualsevol amenaça a la llengua catalana és una amenaça directa a la seva societat i, per això, ha dit, el Govern es compromet a defensar-la. “El català a Catalunya no és una llengua més, és la llengua de Catalunya i la que ens aporta una manera pròpia d’entendre el món i ens defineix com a país”, ha dit.

De la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha subratllat que els premiats amb la Creu Sant Jordi representen valors com la solidaritat, l’equitat, la diversitat o la integració. En aquest sentit, ha afegit que l’acte d’entrega de les Creus de Sant Jordi és un “acte de reafirmació de país”. “La cultura és la millor carta de presentació de Catalunya davant del món. Ens fa únics”, ha dit.

Enguany, el Govern ha reconegut 10 entitats i 20 persones -10 homes i 10 dones- fet que mostra “la paritat absoluta”. La consellera ha recordat que, en la primera edició d’entrega dels guardons, l’any 1982, es van reconèixer 19 homes i només una dona, Lola Anglada. Garriga ha reconegut el seu paper i el de totes les dones “que han obert camí en la cultura catalana”. Entre els guardonats, hi ha Justo Molinero, Francisco Ibáñez, Alèxia Putellas, Mònica Terribas i els Pets.

Comentaris

  blup Desembre 13, 2021 | 20:07
  ARAGONÉS, aixó demostra el que us importa la NACIÓ, res, perquè la llengua no l'heu respectat pas, mals polítics.
   A qui li importa la Nació? Desembre 13, 2021 | 21:46
   Al batxiller foll que va suspendre la DUI en segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat? A Miss catalunya fent costellades de 3 respostes? Al pallasso Torra jugant amb pancartetes i obeïnt els jutges? 10 anys perduts prUcessant cap enlloc amb enganys i mentides...
  Vendetta Desembre 13, 2021 | 20:11
  Paraula de botifler
   Per botifler ja tenim a Fuigpelmón... Desembre 13, 2021 | 21:42
   Un batxiller foll que va suspendre la DUI en 8 segons, i va fugir deixant-ho tot enmerdat...
  Luisnomeacuerdo Desembre 13, 2021 | 20:34
  De que nación habla milhaus, aquí en la nación española, donde está incluida la comunidad autónoma de Cataluña no nos sentimos amenazados. Espabilad, no habéis sido nunca un país, no lo sois y lo mejor es que nunca lo seréis. Hay que asumir el duelo y pasar página.
  Es un ataque a la lengua Catalana..? Desembre 13, 2021 | 20:51
  y la región de España llamada Cataluña, pedir que un niño tenga el 75% de las clases en catalán? Me pregunto, Cúal debe ser el nivel intelectual al que van dirigido todas estas soflamas? (pregunta retórica) ¿A los mismos a los que les roban la cartera, les mean en la cara dicuendo que llueve y les promenten helados de postre tras unos meses de "apreteu"? (otra pregunta retórica) Qué nivel que tienen estos psudo-arios metidos a na cis de tercera división! (los de los minaretes y los pagafantas)
  Anònim Desembre 13, 2021 | 20:56
  Bla, bla, bla. Palabreria. Mientras no hagas nada serás un puto palabrero igual que Rufia que la gente ya lo ve como un payaso. Ya que hay poco pan, le daremos más circo a la gente.
  Gonzalo Desembre 13, 2021 | 21:00
  Nación? De que nación habla milhaus?
  LLARENA dPENA Desembre 13, 2021 | 23:09
  Bla, bla, bla .... Com sempre, només marketing. Si aquest hipócrita d'ESGUERRO AUTONIMISTA de CAT, l'antiga ERC, hagués volgut, ni el cas de Canet ni tants d'altres, haurien succeit. El que passa amb ESGUERRO és que tot és ... res. Només marketing i com a tal, hipocrsía, mentides i disimular. Molt disimular.
  Marín i Tresserras, espanyols exemplars Desembre 14, 2021 | 00:45
  Home, venint del partit que ha renegat de la nació i la llengua catalanes resulta poc creïble.
   Qui ha renegat de la Nació? Desembre 14, 2021 | 09:38
   Miss Catalunya i la costellada de tres respostes sense cap transcendència? El batxiller foll i gens preparat que va suspendre ça DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? El pallasso Torra jugant amb pancartetes i obeint als jutges? Tots tres corruptgents que durant 10 anys han prUcessat cap enlloc...
  bs Desembre 14, 2021 | 09:29
  erñ botiflers
   El botifler major és Fuigpelmón Desembre 14, 2021 | 11:06
   Un batxiller foll i gens preparat pel carrec que va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, 8 segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Aragonés ho supera?
    bs Desembre 14, 2021 | 12:48
    erñ botiflers
  Tano Desembre 14, 2021 | 10:12
  Aragonés és el pitjor President de la Generalitat que ha tingut Catalunya en tota la seva historia. Dimiteix ja d'una vegada.
   Pitjor que Fuigpelmón? Desembre 14, 2021 | 11:09
   Aragonès ni ha suspès la DUI, ni ha fugit deixant-ho tot enmerdat. Ets corruptgent, oi? Pagan be als becaris per tenir poc cervell?
  Ja Desembre 14, 2021 | 10:31
  Qualsevol tebior contra el estado repressor és traïció. Prioritzar el teu partit abans que la independència és alta traïció.
  A l'aguait Desembre 14, 2021 | 13:01
  Que qualsevol atac a la llengua és un atac a la nació ja ho sabem de fa anys. Però el sr. president ens hauria de dir tot lo que farà ell per parar les agressions, i si no pot : pas lliure als més capaços.
  Josep Desembre 14, 2021 | 14:10
  Qui no respecta la llengua, sigui quina sigui fa un atac a la identitat intrínseca de tot un poble i no mereix viure en el mateix poble, per la qual cosa ens agradi o no, a una o a d'altres, simplement per pura convivència i respecte, dos valors ineludibles a qualsevol democràcia, estem arar per ara gaudint de dues llengües a Catalunya, sense comptar amb la diversitat cultural i les predominants a nivell internacional pels factors comercials i logístics ccom l'anglès. Qui no gaudeix de sentir el català o el castellà està forçant una imposició a l'altre i això es totalment misserable e intolerable. I si a l'escola la immersió és en català va ser per consens, perque provoca menys discriminació dels nens que nomès parlen castellà a casa i pujaran en igualtat a la resta, tan us costa d'entendre els que blameu foc irat per la boca? Els que tenen actituds d'ultradreta i nazis són els que no tenen cap ni un argument coherent, raonat, pensant en el bé comú de tots. Aquest pais ja és hora que es mereix el millor, pau, prosperitat, major igualtat, seny, i els politics la majoria d'ells sé que treballen per fer-ho possible. Fora actituds intolerants, només cal fer-los el buit i continuar feina. I sóc andalús de naixement i català d'adopció, i no hi ha cap problema de convivència aquí més que els que volen fer mal per pur dogmatisme, intransigència, i maldad.

Nou comentari