El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez tracta d'”amic” el president de Turquia
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tractat d'”estimat amic” el president turc, Recep Tayyip Erdogan. En una reunió d’alt nivell a Ankara, els dos presidents han mostrat una gran sintonia i han repetit la frase “el meu estimat amic” en diverses ocasions, assenyalant l'”excel·lent relació” entre els dos països. Erdogan ha defensat que els dos països poden continuar aprofundint en la seva cooperació en matèria d’indústria de defensa, recordant que ja està en construcció un portaavions i manifestant el seu desig de “fer més coses plegats”.

El mandatari turc també ha aprofitat per a agrair el desplegament d’una bateria de míssils Patriot que Espanya manté al país per a garantir la seva defensa. “Altres països se’ls han emportat, però Espanya els ha deixat“, ha celebrat, subratllant que hauria de servir d'”exemple”.

Per part seva, Sánchez ha reiterat una vegada més la “històrica aposta perquè Turquia formi pari de la UE”. “No és només un veí, sinó un soci, un aliat imprescindible per a la UE”, ha assegurat abans d’animar a Ankara a “perseverar” en el seu esforç d’entrar en el bloc. El mandatari turc també ha agraït aquest suport i ha aprofitat per a demanar a la UE “passos concrets” entre els quals ha citat l’exempció de visats.

Tots dos presidents han coincidit que les relacions bilaterals són excel·lents i han posat en valor la importància de la cimera. A més, tant Erdogan com Sánchez han expressat el seu desig de continuar aprofundint la relació en matèria econòmica i han celebrat que sembla que ja s’estan començant a recuperar els nivells previs a la pandèmia. Així, han recordat que en 2019 es va arribar a gairebé 13.000 milions en intercanvis comercials, enfront dels 6.800 en 2010 i Erdogan s’ha mostrat convençut que es podrà aconseguir “l’objectiu de 20.000 milions”. El president turc ha celebrat també la presència de més de 600 empreses espanyoles a Turquia i ha animat a invertir més al seu país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa