El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont ‘troleja’ Rajoy en la seva faceta de comentarista esportiu
  • CA

Mariano Rajoy, el president espanyol que el 2017 va instigar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per destituir el Govern de la Generalitat i dissoldre el Parlament arran de l’1-O, ha servit en safata a Carles Puigdemont, president de la Generalitat a l’exili per culpa seva, una oportunitat per trolejar-lo. I ha sigut gràcies a la nova faceta de comentarista esportiu amb què s’entreté ara Rajoy, que ha trobat en el criticadíssim Mundial de Qatar l’ocasió escaient per començar en aquest ofici. Les seves col·laboracions estan donant grans tardes de glòria als lectors amb ganes de xalar una estona amb la seva prosa surrealista.

L’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d’arxiu

L’expresident espanyol va començar el seu serial la setmana passada amb una columna que va provocar hilaritat entre els lectors i molts comentaris periodístics i les xarxes socials. De sobte, el digital ultraconservador El debate es despenjava amb un text de l’expresident del govern espanyol digne dels millors moments d’anècdota de quan encapçalava l’executiu, amb els embolics dialèctics corresponents.

“Alemanya m’ha donat la raó”, diu Rajoy

La majoria de bromes i comentaris sobre una columna extremadament breu se centraven en una frase xocant: “Compte! El pròxim és Alemanya i Alemanya és Alemanya, el que abans sempre guanyava i avui gairebé sempre”. Tot plegat per demanar prudència i no deixar-se endur per l’eufòria després de la golejada d’Espanya davant Costa Rica. Avui, Rajoy ha reblat el clau amb un nou text, titulat Alemanya m’ha donat la raó.

La contundent resposta humorística de Puigdemont a l’expresident espanyol

I a Puigdemont se li han activat els dits sols. El president de la Generalitat a l’exili ha recordat immediatament un episodi que el va marcar a la seva vida i ha llançat un tuit que ha sigut una autèntica cleca dialèctica per a Rajoy: “A mi també. I en contra teva, per cert”, li ha etzibat en un tuit irònic, amb to humorístic.

 D’aquesta manera, Puigdemont ha recordat a Rajoy que el tribunal de Schleswig-Holstein va rebutjar extradir l’ara eurodiputat el 2018, després que hagués estat detingut i i fins i tot empresonat tornant d’un viatge a Dinamarca des de Bèlgica. Quan estava en llibertat provisional i la fiscalia va demanar tornar-lo a empresonar pel delicte de rebel·lió, el tribunal va considerar que no hi havia risc de fuga. I temps després els mateixos jutges van decidir que, en tot cas, només es podien plantejar extradir-lo per una suposada malversació, però en cap cas per rebel·lió, com volia el jutge instructor de la causa del Procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Més notícies
El president a l'exili, Carles Puigdemont / ACN
Puigdemont diu que sembla que el Govern treballi “contra” la independència
Notícia: Puigdemont diu que sembla que el Govern treballi “contra” la independència
Comparteix
Puigdemont ha assegurat que el Consell per la República sí que fa una "confrontació permanent" a l'estat
El president espanyol, Mariano Rajoy
La burocràcia espanyola frena l’Operació Passerell, la investigació andorrana sobre Rajoy
Notícia: La burocràcia espanyola frena l’Operació Passerell, la investigació andorrana sobre Rajoy
Comparteix
Un "garbuix" processal generat entre diversos jutjats congela les perquisicions sobre la trama andorrana de la policia patriòtica que ha portat a imputar l'expresident espanyol
El president espanyol, Mariano Rajoy
Operació Anacleto, la maniobra per afeblir l’acusació andorrana contra Rajoy
Notícia: Operació Anacleto, la maniobra per afeblir l’acusació andorrana contra Rajoy
Comparteix
Una jutgessa d’Andorra reobre unes diligències contra els propietaris de la Banca Privada d'Anadorra i la seva relació amb Villarejo
Credencial del president català a l'exili, Carles Puigdemont / Europa Press
L’Eurocambra diu ara que van donar l’acta a Puigdemont de manera “il·legal”
Notícia: L’Eurocambra diu ara que van donar l’acta a Puigdemont de manera “il·legal”
Comparteix
L'advocat del Parlament Europeu assegura que Sassoli va ser "extremadament obert"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jugada maestra a novembre 28, 2022 | 22:35
    Jugada maestra novembre 28, 2022 | 22:35
    La República era esto.
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 29, 2022 | 09:06
    Doctor Strangelove novembre 29, 2022 | 09:06
    El batxiller no té altra feina que fer-se el graciós per les xarxes? Ja ho vaig avançar fa temps, aquest batxiller és carn de Sálvame! Doc.
    • Icona del comentari de: Anònim a novembre 29, 2022 | 13:38
      Anònim novembre 29, 2022 | 13:38
      L'hi posant fàcil. Qui és resisteix?
      • Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 29, 2022 | 15:52
        Gonzalo novembre 29, 2022 | 15:52
        Mariano da mucho juego. Y lo bueno es que a él se la suda. Que comentemos sus tonterías nosotros, pues vale....pero que (sarcasmo) todo un eurodiputado, elegido por más de un millón de abducidos, y que se lleva más de 9000 euros mensuales, pierda su "valioso" tiempo en estas gilipolleces.....dice poco o nada de él. Y mucho menos de los borricos que aplauden sus tonterías con las orejas.
  3. Icona del comentari de: MHP a novembre 29, 2022 | 13:00
    MHP novembre 29, 2022 | 13:00
    Sembla que té poca feina el col.lega. Lazis, ja aneu omplint la caixa de resistència? Teniu que cobrir les despeses de tanta activitat, jejejejjeje
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 29, 2022 | 13:58
    Gonzalo novembre 29, 2022 | 13:58
    Normal que no acabase ni el primer año de periodismo. Jajaja! La particular visión del fútbol de Carles Puigdemont. En sus inicios como "periodista" hablaba de partido aburrido en un Amer-Les Planes que acabó ¡7-4!. Jajaja!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa