El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts, sobre la reforma del Codi Penal: “Sembla redactada per Marchena”
  • CA

El portaveu i vicepresident de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha assegurat que la reforma del Codi Penal, que deroga la sedició i reforma el delicte de desordres agreujats, “sembla redactada pel mateix jutge Marchena”, que va ser qui va jutjar els presos polítics independentistes. Alhora, Rius assegura que “recull tots els continguts que van inspirat l’A por ellos” de l’octubre del 2017 i considera que la regulació dels delictes contra l’ordre públic “col·lisionen contra l’exercici dels drets fonamentals”.

A més, Rius ha anunciat que Junts presentaria diverses esmenes, on s’hi especificarà que només es derogui el delicte de sedició i que es concreti quin es conseqüències poden tenir pels represaliats, tal com es va fer a l’hora de derogar el delicte d’insubmissió. “Estem treballant en un text alternatiu, on només es parli la derogació de la sedició”, ha explicat Rius. “El PSOE només vol forçar la reforma del Codi Penal per forçar l’extradició del president Puigdemont. Ens resulta sorprenent que ERC avali totalment aquesta maniobra”, ha opinat Rius.

El portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts, Josep Rius, al ple del 20 d'octubre del 2022 / Francesc Xavier Subias Salvó (Parlament)
El portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts, Josep Rius, al ple del 20 d’octubre del 2022 / Francesc Xavier Subias Salvó (Parlament)

ERC es queda sola apostant per la reforma

Per això, ha volgut fer especial èmfasi en el fet que s’hagi pactat “d’esquenes del conjunt dels represaliats” i ha instat a la creació d’un espai unitari independentista. “ERC s’ha quedat sola defensant la reforma del Codi Penal i cap entitat ni partit independentista hi ha donat suport”. En aquest sentit, demana una reflexió a ERC i constata com la setmana passada el Parlament va evidenciar la solitud del seu Govern.

Per això, el vicepresident de Junts ha criticat que ERC hagi donat suport a la mesura: “És una reforma per ‘deixar-ho estar’, per un partit que ha aparcat la independència i prefereix gestionar l’autonomisme, amb un govern fet també ‘per deixar-ho estar’, farcit de consellers autonomistes fitxats en el mercat d’hivern de la vella política”.

Rius ha volgut posar el dita a la llaga davant les “discrepàncies internes” dins de les files republicanes pel que fa a les aliances amb el PSC. “Oriol Junqueras descartava el pacte amb els socialistes pels pressupostos, mentre el president Aragonès el desacreditava no vetant-los”, ha recordat el també vicepresident de Junts per Catalunya.

Junts espera que el Govern els presenti els pressupostos

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat ha assegurat que Junts està treballant en les seves propostes de decàleg. A més, demanen que la consellera d’Economia, Natàlia Mas, concreti els comptes i els presenti, ja que assegura que en la primera i única reunió no ho va fer.

Pel que fa a la manifestació del 6 de desembre de l’ANC contra la reforma del delicte de desordres públics agreujats, ha assegurat que sempre són “favorables” a participar en aquest tipus de mobilitzacions, tot i que ha explicat que vol parlar amb totes les entitats sobiranistes abans de decidir-ho.

Més notícies
La portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Sirvent / ACN
La CUP s’allunya dels pressupostos d’ERC per la reforma del Codi Penal
Notícia: La CUP s’allunya dels pressupostos d’ERC per la reforma del Codi Penal
Comparteix
Els anticapitalistes carreguen contra l’anunci de Sánchez perquè "aplana la repressió" contra qui "lluita per conquerir drets"
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el president del PP, Alberto Núñez Feijoo / ACN
Ayuso ataca l’independentisme per tapar la protesta contra les retallades
Notícia: Ayuso ataca l’independentisme per tapar la protesta contra les retallades
Comparteix
Acusa Sánchez i la Generalitat de voler "desmembrar Espanya" el dia després que 200.000 persones sortissin al carrer a Madrid
Shakira i Gerard Piqué posen a la venda la casa d'Esplugues - Europa Press
La casa de Gerard Piqué i Shakira a Esplugues, a la venda per 14 milions
Notícia: La casa de Gerard Piqué i Shakira a Esplugues, a la venda per 14 milions
Comparteix
Cap dels dos no vol quedar-se amb la luxosa propietat, de la que hem pogut veure fotos de l'interior
Quim Torra i Josep Costa, en una imatge d'arxiu / Europa Press
El Suprem haurà d’investigar l’espionatge a Torra i Costa amb Pegasus
Notícia: El Suprem haurà d’investigar l’espionatge a Torra i Costa amb Pegasus
Comparteix
Nova resolució que dona la raó als dos líders independentistes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X2 a novembre 14, 2022 | 15:23
    X2 novembre 14, 2022 | 15:23
    No se si ha estat Marchena o qualsevol altre malalt psiquiàtric que corren per la magistratura espanyola, estan tots tocats del bolet, el franquisme i la unitat els ha trastocat
  2. Icona del comentari de: Ricard a novembre 14, 2022 | 17:09
    Ricard novembre 14, 2022 | 17:09
    El problema principal és que els jutges són els castellans. A sobre el redactat del que proposen els castellans és un calaix de sastre on et poden condemnar per respirar. A sobre facilita les extradicions. Ens prenen per imbècils.
    • Icona del comentari de: Resposta a novembre 14, 2022 | 19:39
      Resposta novembre 14, 2022 | 19:39
      Amb el comportament de Junts i les decisions que prenen, i les declaracions és normal que els hi considerin.
  3. Icona del comentari de: Quina colla a novembre 14, 2022 | 17:27
    Quina colla novembre 14, 2022 | 17:27
    Junts continua fent el ridícul i està aconseguint de ser un partit cada vegada més irrellevant. Tots els juristes estan d'acord en considerar positiva la supressió de la sedició, menys els sonats de Waterloo.
    • Icona del comentari de: Imperatiu categoric a novembre 14, 2022 | 20:28
      Imperatiu categoric novembre 14, 2022 | 20:28
      Explicites els trucs dels trilers. Aquesta colla de togats i polítics, avui amb l'ajuda inestimàble dels aliats del PSC que ahir parlàven de les 155 monedes de plata, i avui..... Prefereixo no dir-ho. La irrellevància, la jutjes a la menera dels manaires. No m'estranya. Dius "tots els juristes estan d'acord en considerar positiva la supressió de la sedició". Home! Trilero! Es clar que sí. Europa també!. Jo també. Pero digue'm campeón, en el paquetet hi han més coses o no? Perquè? perque tampoc estàven bé? O "Tots els juristes" estan d'acord amb la tipologia dels delictes de desordres?. I agreujats ?. A veure campeón, aquest es el motiu de la supressió del delicte de sedició?. Instrueix-me.
  4. Icona del comentari de: Estafa a novembre 14, 2022 | 22:02
    Estafa novembre 14, 2022 | 22:02
    I ara Aragonés distreu la controvèrsia parlant de malversació en lloc d'explicar perquè defensen aquest merder que els cola el PSOE. Espero que no els funcioni.
    • Icona del comentari de: Jo t'ho explico a novembre 15, 2022 | 07:47
      Jo t'ho explico novembre 15, 2022 | 07:47
      Ara, perquè hi hagi malversació cal que'l protagonista s'hagi beneficiat, vaja, que els calers acabin a la seva butxaca. És fàcil de veure la diferència, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa