El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conseller d’Interior insinua que un alcalde de Junts és d’extrema dreta
  • CA

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, –qui més tard ha desmentit aquestes acusacions en un tuit– ha insinuat que l’alcalde de Junts per Catalunya a Alcarràs, Jordi Janés, seria d’extrema dreta. Les suposades acusacions les hauria fet durant la presentació del candidat d’ERC per a les eleccions municipals del 2023 el passat dijous. En un vídeo difós per comptes de Twitter de l’entorn de Junts, es pot escoltar Elena defensant el candidat republicà, Jordi Castany, a qui el conseller presenta com el polític que pot salvar Alcarràs d’un govern municipal que, segons diu, estaria en mans de “podríem dir… l’extrema dreta?”, es pregunta.

El vídeo que comptes vinculats a Junts han difós està editat i deixa entendre que Elena critica l’actual alcalde de Junts, a qui consideraria de pensament ultra. Elena defensa la candidatura de Castany i recorda que, com “fa tres anys”, de vegades les eleccions les guanyen “uns determinats partits i candidats i després passen coses”. Al conseller se l’escolta afirmar que hi ha “interessos personals, egoisme i intercanvi frívol de cadires” i que això “canvia la voluntat dels ciutadans i les ciutadanes”.

Segons Elena, aquesta situació és la que es va viure en les darreres eleccions municipals a .Alcarràs i caldria donar “suport molt majoritari” al candidat d’ERC perquè “no torni a passar el que passar” perquè Alcarràs “no estigui en mans de… podríem dir extrema dreta?”. En una nota de premsa d’ERC es recullen les paraules que Castany va pronunciar a la presentació: “Vull ser alcalde perquè no hi ha res més bonic, emocionant, intens i que et faci sentir més orgullós que treballar pel teu poble, pel poble que estimes”.

Reacció de Junts: Turull reclama a Elena una rectificació

Les paraules del conseller de l’Interior han començat a córrer per les xarxes aquest diumenge. Els secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha reclamat a Elena que rectifiqui. També l’exconseller Josep Rull ha defensat a través de les xarxes l’actual alcalde de Junts. La nova polèmica entre ERC i Junts arriba en un moment en què les relacions es mantenen deteriorades per l’expulsió de Laura Borràs del Parlament de Catalunya. Moviments de bases de Junts reclamen una consulta per sotmetre a votació la continuïtat de la coalició, però el mateix president del Govern, Pere Aragonès, ha dit que ningú de Junts li ha transmès la voluntat de deixar l’Executiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Junqueras assassi del Gal i d'eta.hipercor a agost 07, 2022 | 17:15
    Junqueras assassi del Gal i d'eta.hipercor agost 07, 2022 | 17:15
    ELENA, EXTREMA DRETA D'ASSASSINS DEL GAL, com el Maragal, Uns hitlers assassins d'ERC.GAL, matons de vascos. ERC TERRORISME GAL.JUNQUERAS, TERRORISME HIPERCOR JUNQUERAS D'OTEGUI sanguinari assassi de nens d'hioercor. ERC BANDA TERRORISTA
    • Icona del comentari de: Juan Fernando a agost 08, 2022 | 12:23
      Juan Fernando agost 08, 2022 | 12:23
      Ya has bebido dw buena mañana
  2. Icona del comentari de: Una a agost 07, 2022 | 17:19
    Una agost 07, 2022 | 17:19
    La nova línia d'esquerra, insinuar que tot allò que defensi la catalanitat contra la xenofòbia que patim de fa segles és extrema dreta. Ho diuen uns paios que provenen de partits espanyolistes que hi han estat convivint, amb aquests xenòfobs, tan de dretes com d'esquerra, perquè la catalanofòbia no entén de ideologies. Elena i companyia fan venir fàstics de perbocar.
  3. Icona del comentari de: Rosa a agost 07, 2022 | 17:19
    Rosa agost 07, 2022 | 17:19
    A aquests d'ER se'ls veu massa el llautó. S'han après les tècniques de la GC i les clavegueres i només fan que mentir, insultar i inventar-se històries que després no són capaços de demostrar: Rufián, Sol, Tardà, Nadja, Junqueras, etc. etc. Són tots uns fantasmes. Com es nota que els vam malament les enquestes. Les que no s'inventen, és clar.
  4. Icona del comentari de: Stort a agost 07, 2022 | 17:34
    Stort agost 07, 2022 | 17:34
    Aquestes vejanades de capsigrany , indiquen campanya electoral , que comencin tan aviat i tant esbiaixats es que l’hi veuen les orelles al llop,
  5. Icona del comentari de: almogaver a agost 07, 2022 | 17:39
    almogaver agost 07, 2022 | 17:39
    I tú, quina merda ets?
  6. Icona del comentari de: Ja no enganyeu ningú a agost 07, 2022 | 17:57
    Ja no enganyeu ningú agost 07, 2022 | 17:57
    Aquest és el conseller responsable dels mossos que apallissen i denuncien independentistes, oi? I l'extrema dreta són els altres? Extrema caradura!
  7. Icona del comentari de: Raül a agost 07, 2022 | 18:04
    Raül agost 07, 2022 | 18:04
    ERC s'està pixant a la boca de Junts a veure quan surten del govern i poden fer un tripartit. Cada dia tenen una humiliació nova, i de moment a Junts sembla que li agradi.
  8. Icona del comentari de: Angelblau a agost 07, 2022 | 18:18
    Angelblau agost 07, 2022 | 18:18
    Esquerra REPUGNANT de Catalunya
  9. Icona del comentari de: joanka a agost 07, 2022 | 18:18
    joanka agost 07, 2022 | 18:18
    Home quan un soldat de les forces cilonitzadores espanyoles com és aquest Elena vol dir que ja no saben què dir per desqualificar a l'adversari. Realment cada vegada és de més baix perfil els homes de partit que dirigeixen caspanya.
  10. Icona del comentari de: Ricard a agost 07, 2022 | 18:25
    Ricard agost 07, 2022 | 18:25
    Hi ha alguns imbècils que malden per detectar una ultradreta catalana quan som un país ocupat per una nació estrangera. Jo em permeto suggerir als detectors que no detecten que es preocupin més dels que ens atonyinen i ens tanquen a la presó que no pas de compatriotes ultradretans que no existeixen, però que esmentar-los pot donar arguments als racistes ocupants. O és que alguns creuen que serem un país lliure quan només tots els d'un sol partit ja no estiguin perseguits per la justícia dels racistes? Lamentable.
  11. Icona del comentari de: Joan de l'Os a agost 07, 2022 | 18:31
    Joan de l'Os agost 07, 2022 | 18:31
    Res de nou sota la capa del sol. Sense conèixer els detalls del cas, si que hom pot observar que l'acusació d'extrema dreta al catalanisme més alliberador és una fórmula recurrent per part del nacionalisme espanyol d'esquerres (i també d'alguns sectors de dretes) que per combatre'l en volen fer una deriva radical antidemocràtica, "populista". Elena com a bon representant del PSC.PSOE que és, sembla no fer altra cosa que aplicar el mateix clixé. Els seus el varen usar abastament en temps no molt reculats per atacar l'independentisme i ara el ressuciten per anar contra els qui no accepten la rendició "republicana". Bona feina la que fa Elena a satisfacció plena dels seus antics companys socialistes del 155 (per això l'Aragones el va posar a la conselleria de repressió).
  12. Icona del comentari de: Jordi 35 a agost 07, 2022 | 19:14
    Jordi 35 agost 07, 2022 | 19:14
    Vaja, s'oblida de dir el Conseller Elena que ERC va baixar del 44% dels vots a les municipals dels 2015 , al 33% dels vots el 2019, i varen perdre la majoria absoluta de llarg. Pot ser el poble volia un canvi.
  13. Icona del comentari de: Maria a agost 11, 2022 | 09:33
    Maria agost 11, 2022 | 09:33
    Extrema ignorància la del conseller. Mostra clara que la teoria de la selecció cultural fallida de Eudald Carbonell és ben certa. Si escolteu el discurs diu altres perles com "ciutat" a Alcarràs. Una disfunció cognitiva conceptual manifesta. També parla de les cadiretes i els interessos personals, caram, n' és un bon exemple, no estava al PSC, no va canviar buscant cadireta a ERC? Més, la presumpció d'innocència del Sr. Ezquerra se li oblida en les seves afirmacions. Per a un pack 10 de perles al.ludeix als pactes post electorals per menystenir a l' adversari polític en posem exemples del seu partit? en posem exemples de la política catalana? Quina nefasta presentació per a aquest candidat municipal.
  14. Icona del comentari de: Maria D a agost 11, 2022 | 09:35
    Maria D agost 11, 2022 | 09:35
    Extrema ignorància la del conseller. Mostra clara que la teoria de la selecció cultural fallida de Eudald Carbonell és ben certa. Si escolteu el discurs diu altres perles com "ciutat" a Alcarràs. Una disfunció cognitiva conceptual manifesta. També parla de les cadiretes i els interessos personals, caram, n' és un bon exemple, no estava al PSC, no va canviar buscant cadireta a ERC? Més, la presumpció d'innocència del Sr. Ezquerra se li oblida en les seves afirmacions. Per a un pack 10 de perles al.ludeix als pactes post electorals per menystenir a l' adversari polític en posem exemples del seu partit? en posem exemples de la política catalana? Quina nefasta presentació per a aquest candidat municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa