El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs creu que l’absència d’ERC a la manifestació de l’ANC desmobilitza
  • CA

La presidenta del Parlament suspesa i presidenta de Junts, Laura Borràs, considera que l’absència en la manifestació de la Diada de gran part dels dirigents d’ERC, així com de tots els consellers republicans i del mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, desanima i desmobilitza.

En una atenció als mitjans des del davant del Parlament, on se celebra una jornada festiva per celebrar els 90 anys de la institució, els periodistes li han preguntat pel fet que Aragonès i els màxims dirigents republicans no vagin a la marxa de demà organitzada per l’ANC, i Borràs ha respost: “Jo crec que ens hem de mobilitzar, perquè la mobilització ha estat sempre un factor que ens ha fet avançar, sobretot en les diades dels últims deu anys. Per tant, nosaltres ens mobilitzarem, jo em mobilitzaré, molta gent hi serà. El que hem de fer és animar la gent a sortir al carrer a reivindicar la nostra festa nacional i per tant que donin explicacions els que han decidit no anar-hi. El que cal, en lloc de desanimar i desmobilitzar, és el contrari, estar al costat de la gent, assumir les crítiques, entomar-les, escoltar les queixes, justament per treballar per posar-hi remei”

Laura Borràs, en un moment de la seva intervenció a la cloenda de la UCE/UCE
Laura Borràs, en un moment de la seva intervenció a la cloenda de la UCE/UCE

Diades reivindicatives

En relació al manifest de l’ANC, molt crític amb els partits i el Govern de la Generalitat de Catalunya i motiu pel qual ERC ha decidit no ser a la mobilització, Borràs ha remarcat que les Diades “són reivindicatives sempre”. “Les entitats convoquen a tothom perquè surti al carrer i fora de polèmiques hem de ser-hi i instar la gent a ser-hi”, ha subratllat, i ha afegit que “per molts motius de desànim i desil·lusió, encara n’hi ha molts més que valen la pena per sortir a reivindicar-se”.

Reivindica el Primer d’Octubre

La presidenta del Parlament suspesa ha remarcat que després de l’1-O la Diada ha de ser “encara més” reivindicativa i ha assenyalat que si l’Onze de Setembre “és el record d’una desfeta militar” el Primer d’Octubre és “una victòria nacional”. En aquesta línia, ha posat en valor que “quan es va fer les coses bé” va ser quan l’independentisme anava “junt”.

Més notícies
Les vicepresidentes Assumpta Escarp i Alba Vergés / EP
La Mesa del Parlament manté, de moment, els sis assessors de Laura Borràs
Notícia: La Mesa del Parlament manté, de moment, els sis assessors de Laura Borràs
Comparteix
Continuaran treballant per al Parlament a l'espera que hi hagi un acord sobre com solucionar la seva situació
Laura Borràs, presidenta de Junts / ACN
Discrepàncies entre juristes sobre si es pot substituir Borràs com a presidenta del Parlament
Notícia: Discrepàncies entre juristes sobre si es pot substituir Borràs com a presidenta del Parlament
Comparteix
Experts consultats alerten que no és possible prendre-li el càrrec si no es reforma el reglament i d'altres defensen que ha de prevaldre el principi democràtic de respectar la voluntat de la majoria
La diputada de JxCAT Aurora Madaula en el ple del Parlament (ACN)
Junts respon a ERC i insisteix a comparar el cas Borràs amb el dictamen de l’ONU
Notícia: Junts respon a ERC i insisteix a comparar el cas Borràs amb el dictamen de l’ONU
Comparteix
Madaula ha argumentat que el document de Nacions Unides parla de la "privació dels drets polítics, i no del presumpte delicte"
Marta Vilalta, sense embuts, contra Junts per Catalunya/UCE
ERC veu incomparable la resolució de l’ONU amb el cas Borràs
Notícia: ERC veu incomparable la resolució de l’ONU amb el cas Borràs
Comparteix
Vilalta replica a Turull que és "incompatible" estar al Govern i fer oposició "contínuament"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Si que desmobilitza a setembre 10, 2022 | 14:11
    Si que desmobilitza setembre 10, 2022 | 14:11
    Però menys que la crispació i confrontació dels corruptes prUcessistes que van suspendre la DUI i van fugir. Ara estàn en contra del diàleg per demanar l'amnistia i un referèndum d'autodeterminació, i no ofereixen cap alternativa millor que cridar molt molt fort per seguir prUcessant cap enlloc i anar cobrant.
    17
    Icona de dislike al comentari de: Si que desmobilitza a setembre 10, 2022 | 14:11 11
    Respon
  2. Icona del comentari de: L'ANC no és transversal a setembre 10, 2022 | 14:19
    L'ANC no és transversal setembre 10, 2022 | 14:19
    La manifestació de l'ANC esta instrumentalitzada per Junts, i és normal que ERC no s'apunti a un acte que provoca confrontació, que no és transversal i que es dirigeix contra el Govern de la Generalitat i contra ERC. La Paluzie ja es va carregar l'ANC fa temps.
    • Icona del comentari de: Jo encara diria més a setembre 10, 2022 | 16:19
      Jo encara diria més setembre 10, 2022 | 16:19
      Jordi Sánchez la va adormir i Palouzié lobotomitzar. La feliu només és de fer sidral, molt soroll i pocs fets. Quina diferència amb la MHP Forcadell... Els corruptgents, cosa que tocan cosa que trencan.
  3. Icona del comentari de: FAM a setembre 10, 2022 | 15:14
    FAM setembre 10, 2022 | 15:14
    Anar a una manifestació encapçalada per un càrrec públic relacionat amb la corrupció li resta credibilitat al moviment, es un blanquejament de la persona, que treurà rèdit del acte agafant un protagonisme que per ètica politica i moral, per no embrutar el moviment s'hauria d'evitar. Dit això no passar res si la gent segueix anant a les altres manifestacions convocades, no deixa de ser un dia ple de simbolismes. Quan es tallà el bacallà es quan es governa i quan es segueix la estrategia de la negociació entre governs que es el que es va pactar en la investidura del molt honorable president de la generalitat de Catalunya Pere Aragonès. Es quan el govern doni per tancades aquestes negociacions, tan si s'arriba a un acord com si no quan cal decidir següent pas. L'1-O vam fer un primer embat, vam posar l'estat espanyol entre les cordes, davant de tot el mon..La represió durant aquest 5 anys ens ha donat mes cartes per a la negociació, requerida per institucions internacionals i tan si hi ha acord com si no hi haurà..vindrà una tercera fase que serà la d'implementar un acord, o be la de tornar a fer un altre embat amb mes gent incorporatn a mes gent encara no independentista però que vol excercir el dret a l'autodeterminació, dret incorporat al documetn signat pel regne d'espanya.. carta sobre els dret humans.. Fins la victòria sempre! salut
  4. Icona del comentari de: Mala propaganda a setembre 10, 2022 | 15:24
    Mala propaganda setembre 10, 2022 | 15:24
    Tenen la premsa catalana sota les seves ordres. Han escampatal estar, derrotisme i por. Sergi Sol fa dies que repeteix que serà una manifestació plena de violència. Saben que no actuen bé , comencen a carregar+-se d'odi
  5. Icona del comentari de: Jou Serra a setembre 10, 2022 | 15:40
    Jou Serra setembre 10, 2022 | 15:40
    Jo em manifesto un cop l'any per a mostrar el meu suport a l'Independència. Aquest dia és l'onze de setembre i aprofito l'organizació de l'ANC per a anar al tram que em diuen. És la independència, estúpid!
    • Icona del comentari de: Manifestat pel que vulguis a setembre 10, 2022 | 16:15
      Manifestat pel que vulguis setembre 10, 2022 | 16:15
      Però cal insultar? Només demostres ser un borinot...
    • Icona del comentari de: A quin tram t'ha tocat a setembre 11, 2022 | 10:31
      A quin tram t'ha tocat setembre 11, 2022 | 10:31
      Què hi ha un tram per rajola? Hi cabreu tots al Portal de l'Angel. Aquest any, gràcies a Feliu d'ANC, sembla que sou quatre gats...
  6. Icona del comentari de: Octogenari llargament. a setembre 11, 2022 | 08:50
    Octogenari llargament. setembre 11, 2022 | 08:50
    Jo, a causa de les meves limitacions físiques, havia decidit no anar-hi. Però faré un esforç i hi aniré, per convicció i també per fer la guitza a tota aquesta trepa de botiflers espanyolistes.
  7. Icona del comentari de: Octogenari llargament. a setembre 11, 2022 | 08:50
    Octogenari llargament. setembre 11, 2022 | 08:50
    Jo, a causa de les meves limitacions físiques, havia decidit no anar-hi. Però faré un esforç i hi aniré, per convicció i també per fer la guitza a tota aquesta trepa de botiflers espanyolistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa