El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’àrbitre que s’ha querellat contra Negreira, a la llista d’ERC a Lleida

L’àrbitre que s’ha querellat contra José María Enríquez Negreira i el seu fill per un delicte de corrupció anirà a les llistes d’ERC a Lleida per a les pròximes eleccions municipals. Segons ha avançat el diari Segre i han confirmat fonts del partit, Xavier Estrada Fernández ocuparà el número cinc de la llista que encapçalarà l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per intentar sortir reelegit. La militància haurà de validar la decisió en una assemblea aquesta mateixa setmana. ERC va aconseguir set escons a les eleccions del 2019.

El col·legiat, que actualment és àrbitre del VAR, s’ha fet famós perquè fa dues setmanes va presentar una querella criminal contra l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) per presumpta corrupció esportiva o frau esportiu després que esclatés el cas a la premsa. Estrada Fernández considera que Enríquez Negreira tenia influència sobre el col·lectiu arbitral i creu que l’escàndol dels pagaments, que han esquitxat el Barça, afecta el bon nom del col·lectiu arbitral. La seva querella és paral·lela a la investigació de la Fiscalia, que també s’ha querellat contra el Barça en una causa a la qual també s’hi personaran el Madrid i el Consell Superior d’Esports.

ERC presenta una llista renova a Lleida

Amb la incorporació d’Estrada Fernández, Miquel Pueyo espera donar representació a la llista republicana a sectors que a les anteriors eleccions van quedar en segon pla, com l’esport. El diari lleidatà també explica que la presència de l’àrbitre retirat no serà l’únic canvi. L’assessor tècnic especial del gabinet de Pueyo, Juanjo Falco, anirà de número tres, mentre que la segon tinent d’alcaldia, Jordina Freixanet, serà número dos. La tinent d’alcaldia d’Educació, Sandra Castro, passa del cinquè al quart lloc a la llista.

Tot apunta que la número tres a les eleccions municipals del 2019, Montser Pifarré, no repetirà a la llista republicana, mentre que Jaume Rutllant no ha aclarit què pensa fer. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antonio Tejerino a març 13, 2023 | 14:10
    Antonio Tejerino març 13, 2023 | 14:10
    Quieto todo el mundo ¡¡ Hablénme en castellano, por favor. Soy de ERC ¡¡
  2. Icona del comentari de: Fora ERC a març 13, 2023 | 15:12
    Fora ERC març 13, 2023 | 15:12
    Erc ja representa la traïció i la vergonya de catalunya. Que coi nonens expliquen aquests desgraciats?
  3. Icona del comentari de: Cge a març 13, 2023 | 21:44
    Cge març 13, 2023 | 21:44
    Ara entenc el xq estàn atacant al Barça, ER cada dia més anti catalana.
    • Icona del comentari de: Ex- votant d`' ERC. a març 14, 2023 | 08:59
      Ex- votant d`' ERC. març 14, 2023 | 08:59
      ERC fa molts anys que és anticatalana.
  4. Icona del comentari de: Propaganda electoral de X. Estrada de Lleida (ERC) a març 14, 2023 | 12:20
    Propaganda electoral de X. Estrada de Lleida (ERC) març 14, 2023 | 12:20
    L'ex-àrbitre X. Estrada és qui denúncia Negreira, obrint la caixa dels trons, ho va fer com a acte de propaganda ja que va a les llistes d'ERC a Lleida? Aconsellat per ERC? Així et coneixeran... No es van adonar del mal que farien al Barça. Aquest comentari m'he la fet un que coneix força la trama.
  5. Icona del comentari de: Rufianito tiene un ratón a març 14, 2023 | 16:17
    Rufianito tiene un ratón març 14, 2023 | 16:17
    Rufian un periquito com el junqueras i el nino aragonez. ERC repugnants espaÑols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa