El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSC i Cs amenacen amb accions legals si Borràs atura el Parlament
  • CA

La decisió de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, de proposar aquest dimarts l’aturada de l’activitat parlamentària per resoldre els dubtes al voltant del cas del diputat de la CUP, Pau Juvillà, ha aixecat la protesta dels grups parlamentaris del PSC i Cs. Els portaveus d’aquests dos grups parlamentaris han expressat la seva negativa a que prosperi la proposta de la presidenta de la cambra, que tindria el suport dels partits independentistes, però no de la resta de grups.

La portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, ha dit que la proposta de Borràs és “una mala decisió” de la Mesa del Parlament. Segons Romero, la proposta d’aturada ha estat aprovada com una “recomanació” de la Mesa. Els socialistes diuen que aturar l’activitat parlamentària no es pot fer perquè podria suposar una vulneració del dret de participació política dels diputats del Parlament de Catalunya. A més a més, Romero ha dit que si s’atura l’activitat es posarien en joc decisions que el Parlament ha d’aprovar sobre qüestions importants com les que fan referència a l’emergència habitacional.

Romero ha demanat a Borràs que actuï com a presidenta de tots els catalans i que no “instrumentalitzi” la cambra. La portaveu socialista ha assegurat que el seu partit està disposat a emprendre accions legals si es confirma que l’aturada de l’activitat al Parlament suposa una vulneració dels drets dels diputats.

Precisament, l’amenaça d’accions legals contra les intencions de Borràs ha arribat abans des de les files de Cs. El portaveu dels taronja, Nacho Martín, ha dit que Borràs no aconseguirà el seu suport i que es prendrien mesures com un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional en considerar que s’estaria vulnerant el dret de participació dels diputats de la cambra.

Per part dels Comuns, la líder de la formació, Jèssica Albiach, ha dit que és plenament compatible mantenir l’activitat parlamentària i continuar amb la defensa jurídica de Juvillà. Albiach ha dit que el seu grup defensa que Juvillà és diputat fins que no hi hagi una sentència ferma.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Si a febrer 01, 2022 | 14:01
    Si febrer 01, 2022 | 14:01
    Aturar el Parlament fins que el estado aturi la repressió. Els qui s'hi oposin és per que la repressió els va molt bé.
  2. Icona del comentari de: Georgiana a febrer 01, 2022 | 16:16
    Georgiana febrer 01, 2022 | 16:16
    No tenen cap altre manera de negociar que no sigui amb amenaces?
    • Icona del comentari de: JordiP a febrer 02, 2022 | 09:50
      JordiP febrer 02, 2022 | 09:50
      ¿Que quiere decir "negociar"? Signat: Carasosa i Cia.
  3. Icona del comentari de: ton c. a febrer 01, 2022 | 18:58
    ton c. febrer 01, 2022 | 18:58
    osti quina mandra que feu, sociates, vosaltres ciudadanos, ni aixo, aviat sereu un mal record, tot i haver acomplert LA VOSTRA MISSIÓ-
  4. Icona del comentari de: Ricard a febrer 01, 2022 | 19:21
    Ricard febrer 01, 2022 | 19:21
    L'amenaça recurrent és consubstancial amb la xenofòbia pancastellanista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa