El Parlament aprova el dictamen que manté l’escó de Juvillà

El ple del Parlament ha aprovat aquest divendres que el diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà, mantingui el seu escó a la cambra catalana fins que hi hagi una sentència ferma sobre la seva inhabilitació. Han estat els grups d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i CUP que han demanat una alteració de l’ordre del dia per afegir una votació sobre el dictamen que va tirar ahir endavant la Comissió de l’Estatut del Diputat.

El PSC i els comuns han votat a favor, juntament amb les tres formacions independentistes. Hi han votat en contra Vox, Cs i PP. Així doncs, el ple ha donat llum verda a avalar que a partir d’ara cap diputat perdrà el seu escó si no hi ha una sentència ferma. El Parlament ha aprovat un dictamen presentat per la majoria independentista de la cambra que proposava que Juvillà mantindria el seu escó mentre la sentència no fos ferma. “No concorre cap causa d’incompatibilitat sobre Juvillà ni cap altra circumstància que afecti la seva condició diputat del Parlament“, apunta el text.

Va ser el mateix propi de la CUP, Pau Juvillà, qui, acompanyat de la majoria independentista de la Mesa del Parlament, va anunciar que s’havia arribat a un acord per mantenir-li l’acta fins que hi hagi una sentència ferma. Estava previst que el dictamen es votés durant el ple de dijous de la setmana que ve, però els grups independentistes ho han avançat tot alterant l’ordre del dia d’avui.

Aquest dijous Juvillà va assegurar que aquest dictamen suposa una “via per fer efectiva” la voluntat de la cambra de mantenir la seva acta de diputat. Aquest dictamen, doncs, serveix com a protecció davant del què pugui fer la Junta Electoral Central o el Tribunal Suprem, de manera que ara l’independentisme aposta per una estratègia diferent a la què va seguir amb l’expresident de la Generalitat Quim Torra, que va acabar perdent el seu escó.

Comentaris

    Locualo Desembre 17, 2021 | 13:01
    Todos estos golpes de efecto ...un día se les volverán en contra ...
    Gonzalo Desembre 17, 2021 | 13:58
    Ya irá fuera, ya...ni olvido ni perdón, laZisnaZis a prisión. O inhabilitados. Vamos bien. Seguimos. A POR ELLOS!

Nou comentari