El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Paluzie tem que l’independentisme s’afebleixi mentre el Govern seu a la taula de diàleg
  • CA

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha admès que l’independentisme no viu “un moment àlgid” i ha advertit que es pot “afeblir” amb la taula de diàleg. “El que em preocupa no és tant la taula, sinó que mentre hi discutim, ens afebleixi i no estiguem pensant com fem el procés independentista”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Mentre discutim sobre una cosa que té escasses possibilitats d’èxit, no estem fent el que hauríem de fer i estem desmobilitzant a al gent“, ha continuat. Paluzie ha fet una crida a la mobilització per a la manifestació de la Diada, i ha evitat fer una previsió de xifres de manifestants. També ha recordat que l’objectiu és “pressionar” el Govern perquè faci la independència aquesta legislatura.

La presidenta de l’ANC ha evitat posar xifres de participació a la manifestació de dissabte: “L’objectiu no ha estat mai la competència en les xifres“. I ha dit que han venut més samarretes que l’any passat i menys que fa dos. Per Paluzie, la manifestació serà “una represa de la mobilització” després de la pandèmia. Per animar a la participació, ha dit que “el que més interessa” als contraris a la independència és que no hi hagi ningú al carrer, mostra que “han aconseguit frustar-vos, desmobilitzar-vos i irritar-vos”.

Paluzie ha dit que l’entitat tenia decidit igualment fer una manifestació en moviment durant la Diada, perquè la limitació “no va estar mai publicada al DOGC”. “Eren unes instruccions internes del Procicat i no sé fins a quin punt tenien la capacitat d’imposar-ho”, ha raonat. I ha assegurat que se celebrarà “amb civisme, com sempre” i amb diverses recomanacions, com ara dur mascareta. Sobre la presència del president del Govern, Pere Aragonès, i altres membres a la manifestació, Paluzie ho ha celebrat en veure-hi una mostra que “comparteix el missatge” d’aplicar el mandat de les urnes i lluitar per la independència aquesta legislatura.

La líder de l’entitat independentista ha reconegut que l’independentisme no està en un moment “àlgid” i ha lamentat que no hi ha un full de ruta unitari per fer la independència. “Això es reflecteix amb tensions i divisions”, ha afegit, i ha assenyalat que també això es trasllada a les bases independentistes. En aquest sentit, ha demanat als partits “que vagin a la una” i que “s’uneixin per fer la independència” amb un projecte unitari.

Paluzie, que també ha reconegut que hi ha “ferides” entre els líders polítics després dels darrers anys, ha recordat que l’independentisme va fer “el millor resultat de la història a Catalunya” en les eleccions al Parlament. I creu que “el que falla és la determinació dels partits de tornar a trobar un camí plegats per fer la independència el més ràpidament possible”. La presidenta de l’Assemblea ha explicat que no els han convocat per a l’acord per l’autodeterminació i l’amnistia i que aquest pla “no està en l’estratègia” de l’ANC. I ha donat per fer el fracàs de la taula de diàleg per aconseguir un referèndum, perquè el govern espanyol “ja ha dit que no discutirà d’autodeterminació ni amnistia”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aquesta és la realitat a setembre 08, 2021 | 10:56
    Aquesta és la realitat setembre 08, 2021 | 10:56
    Paluzie sí que ha afeblit el moviment independentista, amb el seu lideratge negatiu i gens intel·ligent. L'ANC ha sigut instrumentalitzada per interessos partidistes i s'ha dilapidat la seva transversalitat, que aconseguia grans consensos.
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 08, 2021 | 11:29
    Doctor Strangelove setembre 08, 2021 | 11:29
    Com es nota que aquests vells hiperventilats de l'ANC estan controlats pels corruptgents? Doc.
  3. Icona del comentari de: ciutada del mon a setembre 08, 2021 | 11:33
    ciutada del mon setembre 08, 2021 | 11:33
    jajaja la paia aquesta hiperventilada, hipersubvencionada, i per la cara lletja que fa mal follada, diu ara que no esta per la taula de dialeg i pel pacte amb l'estat, quan el partit que ha guanyat les eleccions al bandol indepre, vol aquesta aposta del dialeg i la taula, dic al bandol indepre perque al global va ser el psc el partit mes votat a catalunya, en fi, i despres diu que els indepres estan dividits, quan ella i els 4 frikis hiperventilats del seu xiringuito subvencionats no volen seguir la estrategia del independentisme oficial, o al menys del que ha guanyat, en fi o es tonta del cul o per a ella i les 4 caps de l seu xiringuito indepre el vots i la democracia no en tenen valor, i un indepre molt patriota imbuit del esperit del vellos val pel vot i la forca de 10 indepres mes sosegats , de 30 botiflers o de 100 espanyols jajaja per a mear i no echar gota que es diu en castella.i despres diuen que no son nazis i son democrates hahahahahahahahahah.
    • Icona del comentari de: calia dir-li-ho! a setembre 08, 2021 | 13:14
      calia dir-li-ho! setembre 08, 2021 | 13:14
      Imbècil!
  4. Icona del comentari de: Gerard de sarria a setembre 08, 2021 | 13:00
    Gerard de sarria setembre 08, 2021 | 13:00
    Tu també i sobretot Omnium firmes part D aquesta estafa monumental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa