El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició vol que Borràs doni explicacions en públic pel cas Juvillà
  • CA

L’oposició vol que la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, doni explicacions sobre el cas de Pau Juvillà en una Junta de Portaveus pública. El PSC, els comuns, Cs i el PP han registrat un escrit per exigir transparència i han demanat a Borràs que celebri una junta extraordinària després de la reunió setmanal que se celebra a porta tancada al migdia –normalment és els dimarts–.

Fonts de la presidència de la cambra han assegurat a l’ACN que Borràs té previst donar les explicacions pertinents sobre la pèrdua de l’escó de l’exdiputat de la CUP en la reunió ordinària i que no oferirà una roda premsa posterior. Fins ara, l’única explicació pública que ha donat Laura Borràs és una entrevista a RAC1 en la qual va acusar ERC i la CUP de fer-se enrere i no acceptar la seva proposta per defensar l’acta de Juvillà.

Crítiques a Borràs

Borràs s’havia compromès a donar explicacions als grups parlamentaris i així ho farà aquest dilluns, però no hi haurà canvis pel que a fa a l’agenda pública. La dirigent de Junts ha estat molt criticada pel seu paper en el cas Juvillà i fins i tot la diputada de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, la va acusar de fer una proposta “poc consistent” que ni tan sols la cúpula de Junts ha sortit a defensar en públic.

Pau Juvillà va perdre l’escó la setmana passada després que s’esgotés el termini donat per la Junta Electoral Central (JEC) per obeir la resolució que va dictar fins i tot abans que hi hagués una sentència ferma. Juvillà ha estat condemnat a sis mesos d’inhabilitació per no retirar llaços grocs del seu despatx de la Paeria de Lleida el 2019 durant unes eleccions en les quals els anticapitalistes no presentaven una candidatura.

Quan es va conèixer el dictamen de la JEC, Borràs va assegurar que defensaria l’escó de Juvillà i que aniria fins on el mateix diputat i el seu partit estiguessin disposats a arribar per aguantar l’embat de la junta electoral.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una trepa que afortunadament té els dies comptats! a febrer 14, 2022 | 15:20
    Una trepa que afortunadament té els dies comptats! febrer 14, 2022 | 15:20
    Sigui per corrupció per haver fragmentat unes factures quan presidia la menjadora del institut de la llengua catalana, o per haver fet un fuigpelmón (dir una cosa i fer el contrari). AGUR...
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 15, 2022 | 11:47
      Pere Llimonera i Citronell febrer 15, 2022 | 11:47
      Esta se cree que es Juana de Arco o la paya que sale en el cuadro de Delacroix "La libertad guiando al pueblo" y es todo lo contrario... si fuera hombre, igual se dejaba un bigotito; que estaban de moda el siglo pasado...
  2. Icona del comentari de: Independentista a febrer 14, 2022 | 15:43
    Independentista febrer 14, 2022 | 15:43
    No calen explicacions; la Presidenta del Parlament va actuar com ho va fer perquè si no hagués estat inhabilitada i , potser, fins i tot engarjolada. Mes clar l'aigua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa