El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició acusa Borràs de “mentir” i responsabilitzar als funcionaris

L’oposició ha criticat les explicació de la presidenta Laura Borràs en defensar-se pel cas Juvillà, aquest dilluns. De fet, PPC, Vox i Ciutadans han afirmat que la presidenta del Parlament “ha mentit” i també han expressat el seu descontant davant les declaracions de Borràs envers la responsabilitat dels funcionaris. En aquest aspecte, l’oposició li ha recordat que la culpable ha de ser ella i ha demanat la seva dimissió.

Durant la jornada d’aquest dilluns, Borràs s’ha enfrontat a les preguntes dels diputats del Parlament en la Junta de Portaveus, davant la decisió de retirar l’escó al diputat de la CUP, Pau Juvillà. Borràs ha fet una cronologia dels fets però els grups de l’oposició han considerat que quedaven punts per aclarir, com per exemple si Juvillà encara era diputat abans del ple del 3 de febrer, i han assegurat que la presidenta havia “mentit” en les explicacions donades des de llavors. La CUP també ha intervingut i ha afirmat que hi havia declaracions que “no quadraven”. Pel que fa a ERC també ha admès que “en alguns moments s’ha trencat la confiança per falta de transparència”.

Els funcionaris en el punt de mira

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha apuntat que els treballadors de la cambra van témer represàlies si no donaven de baixa Pau Juvillà com a diputat. “Quan els funcionis no fan les coses i no n’informen, se’n diu por, i això es el que va passar en aquest parlament aquesta setmana“, ha explicat Borràs, mentre es defensava a la Junta de Portaveus d’aquest dilluns. D’aquesta manera, la presidenta del Parlament ha volgut esquivar les acusacions de l’oposició, que mentre demanaven la seva dimissió l’acusaven de delegar les responsabilitats als funcionaris.

Tot i que Borràs ha assegurat que no volia “culpabilitzar els treballadors”, ha posat el focus en el funcionament intern del Parlament i en l’actuació dels funcionaris obeint ordres de la Junta Electoral Central (JEC). De fet, ha considerat “una anomalia” que funcionaris de la casa actuessin per ordres de la secretària general, que obeïa la JEC, sense que la Mesa ho sabés. “No és admissible”, ha advertit, encara que s’actuï “per imperatiu legal”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ramon a febrer 14, 2022 | 19:59
  Ramon febrer 14, 2022 | 19:59
  No patiu, que aquesta donara les culpes a deu i sa mare. El cas es no deixar la cadira.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 15, 2022 | 11:46
   Pere Llimonera i Citronell febrer 15, 2022 | 11:46
   Tiene suerte de que en el parlamento se pueden decir las trolas que uno quiera y generalmente no son perseguibles en Justicia, sino iba apañada la paya esta... con todo, delinquir es delito, se sea parlamentario o ministro; ya deberían saberlo los sectarios y separatas suprematas, aunque quieran hacerse los suecos (bueno, que Nórdicos ya son, claro... a lo mejor es por eso...)... Se cree que es Juana de Arco o la paya que sale en el cuadro de Delacroix "La libertad guiando al pueblo" y es todo lo contrario... si fuera hombre, igual se dejaba un bigotito; que estaban de moda el siglo pasado...
 2. Icona del comentari de: Ricard a febrer 14, 2022 | 20:30
  Ricard febrer 14, 2022 | 20:30
  L'oposició, és a dir els partits colonials, munten un xou per amagar que tot ve d'una agressió dels seus compatriotes als catalans. Miserables racistes.
 3. Icona del comentari de: Salvi a febrer 14, 2022 | 23:54
  Salvi febrer 14, 2022 | 23:54
  Com que a l’oposició no se la pot creure dingú, m’he de creure a Borràs.
 4. Icona del comentari de: Quan els funcionaris no fan les coses i no n’informen, se’n diu por, i això es el que va passar en aquest parlament aquesta setmana a febrer 15, 2022 | 07:28
  Quan els funcionaris no fan les coses i no n’informen, se’n diu por, i això es el que va passar en aquest parlament aquesta setmana febrer 15, 2022 | 07:28
  Cuando la jefa de "los funcionarios" no hace las cosas, no informa y echa la culpa a "los funcionarios" se dice cara de cemento. Que es lo que esta pasando en el Parlament esta semana, y la semana pasada, y la anterior, y así hasta el infinito de la falta de vergüenza y más allá.
 5. Icona del comentari de: JordiP a febrer 15, 2022 | 10:01
  JordiP febrer 15, 2022 | 10:01
  A veure: la presidenta Borràs ha ensenyat dates i calendaris. I ha fet afirmacions que ningú ha contradit documentalment. Així que el seu discurs és irreprotxable. Que la oposició diu que no s'ho creu? Bé, estan en el seu dret. I diuen que la presidenta Borràs menteix? Bé, que ho demostrin. Fefaentment. Estem massa acostumats a que aquesta oposició de "perles" insulti, menteixi i munti pollos per a fer-los-hi el més mínim cas. Que demostrin les seves asercions i els creurem. Prou de practicar el Goebbelsisme més radical. I menys en cara de manera tan evident. Resulta un insult a la intel·ligència del catalanet mitjà. Sincerament, no ens ho mereixem. Fóra ja!
  • Icona del comentari de: Si noi, a febrer 15, 2022 | 13:20
   Si noi, febrer 15, 2022 | 13:20
   estàs parlant de Laura Hagrid Borràs, la investigada per fraccionar factures per evitar controls quan presidia la menjadora corruptgent de l'institut de les lletres catalanes? Menteix més que parla...
 6. Icona del comentari de: Anònim a abril 04, 2022 | 13:40
  Anònim abril 04, 2022 | 13:40
  La mentira se ha institucionado, todo es mentira, jugabamos a poker e ibamos de farol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa