Ocupen la delegació de la Unió Europea a Barcelona en reclamació dels drets fonamentals

Pancartes demanant la llibertat de Pablo Hasél

Dues hores de gresca. Així es pot definir l’ocupació que han portat a terme una vintena d’activistes de la plataforma de Desobediència Civil a primera hora d’aquest matí l’edifici de la delegació de la Unió Europea a Barcelona ubicat al passeig de Gràcia de la ciutat. Amb una pancarta on reclamen la llibertat de Pablo Hasél i una gran fotografia de l’hemicicle del Parlament Europeu durant la votació sobre el suplicatori dels eurodiputats independentistes s’han concentrat davant de la seu amb rètols on asseguren que la UE no defensa els drets civils. Han fet coincidir la protesta amb l’inici de la cimera de caps d’Estat i de Govern.

Manifestants dins la delegació de la Unió Europea de Barcelona | Jordi Play
Manifestants dins la delegació de la Unió Europea de Barcelona | Jordi Play

L’acció ha començat minuts abans de les 9.00 del matí i ha agafat la policia per sorpresa. Només dos agents d’informació del cos nacional de policia que romanien a la zona ha intentant intercedir en un primer moment procedint a realitzar alguna de les identificacions. Però els concentrats han fet la seva feina de manera absolutament pacífica mostrant rètols en protesta per l’actuació de la Unió Europea i reclamant respecte pels drets fonamentals. Els manifestants han enganxat Post-its (sí, post-its) amb missatges de protesta i reivindicació. El cap de pocs minuts agents de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra s’han aplegat davant del número 90 del passeig de Gràcia i han demanat reforços de les unitats d’ordre públic.

Les dues pancartes grans que han mostrat els manifestants | Jordi Play
Les dues pancartes grans que han mostrat els manifestants | Jordi Play

Els mossos, però, han tingut poca paciència i al cap de 20 minuts de començar l’ocupació han encetat el dispositiu per la desocupació, i així han començat a desallotjar un a un els manifestants, molts d’ells d’edat avançada. Tres furgonetes de la BRIMO vigilaven a pocs metres, tres furgonetes de l’ARRO, una vintena d’agents de seguretat ciutadana, tres de mediació que badallaven mentre treballaven els seus companys, agents del CNP i un binomi de la Guàrdia Urbana. El cap del dispositiu un Inspector que ha assegurat que un dels manifestants, regidor de JxCAT a Badalona i exmosso, David Torrents, era “l’organitzador”. Quan Torrents li ha demanat explicacions del per què l’acusava, l’inspector li ha respost amb un clar: “Perquè ho dic jo”. Mentrestant, els agents de l’ordre adscrits a l’ARRO de Barcelona agafaven els manifestants i els arrossegaven cap a les furgonetes on agents de seguretat ciutadana procedien a la seva identificació. Els han tret un a un mostrant totes les tècniques del manual d’arrencar cebes.

Els Mossos desallotgen una manifestant de l'ocupació a la delegació de la Unió Europea | Jordi Play
Els Mossos desallotgen una manifestant de l’ocupació a la delegació de la Unió Europea | Jordi Play

El dispositiu ha acabat pràcticament a quarts d’onze del matí, després que els Mossos hagin identificat un a un els manifestants i fins i tot, ja els hagin advertit que estaven “denunciats”. Poca resistència han ofert els concentrats, més enllà de deixar-se caure morts per ser arrossegats per la força als agents i alguna discussió quan un policia s’ha dirigit a una manifestant com a “senyora”. Un protocol que no ha agradat gens atesa l’edat jove de la retinguda.

Tot i això, els Mossos han començat el desallotjament un cop s’ha llegit el manifest que reclama la defensa dels drets fonamentals de la Unió Europea. Un manifest en defensa de l’exili i de casos clamorosos com la presó de Pablo Hasèl.

El manifest de la protesta

Comentaris

  Veterà antifranquista. 26/03/2021 7:26 am
  Per espai de gairebé 10 anys, vaig creure que els Estats europeus eren una mica- només una mica- diferents del Espanyol. Ja veig que anava errat. son, potser , una mica menys barroers. Però igual de nefastos per a la ciutadanía.
  Esta pandilla de follamigos hacen reir y mucho 26/03/2021 12:38 am
  Las reivindicaciones son absurdas, no tienen ningún rigor y sólo se basan en la fe religiosa independentista de esta pobre gentuza. Qué vergüenza sois ante la UE, indepes catalanets.
  El mundo nos mira y sólo ve mierda. 25/03/2021 11:16 pm
  Y por cierto, a este paso sólo quedarán los cerdos de Osona.
  Juli Vert 25/03/2021 2:06 pm
  Un alyre: la primera fabrica de bateries per automoció es construirà a Badajoz. Aneu aprenen castellà per quan tingueu que emigrar per tobar feina.
  42
  107
  Respon
   Ella 25/03/2021 5:06 pm
   Almussafes, Valencia
  Gonzalo 25/03/2021 12:55 pm
  Normal que la inversión extranjera haya aunentado en la comunidad de Madrid un 23%, mientras que en cataluña haya descendido un 22 %.....
  11
  69
  Respon
  mossos 25/03/2021 12:49 pm
  Quina actuació dels mossos més penosa, se'n podien anar tots a.... fer el vermut amb els guàrdies civils i altra policia patriòtica
  Pancarta només pel Pablo Hasel? 25/03/2021 10:47 am
  Caram, no n'hi ha més i des de fa més temps a la presó? I que hi son per haver fet, o intentat fer, el que la gent volia? Vaja, jo diria que com a mínim hi haguessin pancartes per a tots.
  Jordi. 25/03/2021 10:26 am
  Espectáculo bochornoso....como siempre. Que penita....pobre Cat.
  21
  53
  Respon
  Jordi. 25/03/2021 10:16 am
  Claro que si .....vamos bien. Os da igual destruir Cat....y puchimont viviendo a la gran dumont... Es vergonzoso..Como no supereis el fanatismo....nos vamos a la mierda.
  24
  93
  Respon
   odisea 25/03/2021 12:51 pm
   Pues quedate con el Aznar y el Rajoy,corruptos y ladrones y encima mintiendo,ese es tu pais de ladrones.
    sergi 25/03/2021 8:13 pm
    sin olvidar los Pujols
  Jordi 25/03/2021 10:15 am
  Claro que si .....vamos bien. Os da igual destruir Cat....y puchimont viviendo a la gran dumont... Es vergonzoso..Como no supereis el fanatismo....nos vamos a la mierda.
  54
  116
  Respon
  Ferran 25/03/2021 10:10 am
  CUP : al loro !! futeusa a pencar, aixo es un dret fonamental , i ja de pas us dutxeu !!!
  Confusió total 25/03/2021 9:54 am
  Pèssima imatge del secessionisme català. Demanar drets, sense que estigui clar quines són, a una UE a la qual s'acusa de que no defensa aquests drets. Ocupar una delegació de la UE, pacíficament diuen quan la simple ocupació ja és violència. I barrejar en tot això a un raper delinqüent. Com voleu que algú us faci cas, indepes?. La vostra pobra imatge s'enfonsa cada dia més.
  53
  130
  Respon

Nou comentari