Els ‘octubristes’ del Parlament condecoren Puigdemont a la casa Macià

Demòcrates organitza un matí unilateralista a Prats de Molló

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat guardonat aquest matí amb la medalla de Manuel Carrasco i Formiguera, el líder d’Unió Democràtica assassinat pel bàndol feixista a Burgos . Un guardó que lliura Demòcrates, el partit hereu de la Unió Democràtica de Catalunya independentista, i que actualment té un diputada al Parlament, Titón Laïlla, adscrita al grup de Junts per Catalunya. Demòcrates és la formació parlamentària que més desacomplexadament defensa les opcions unilateralistes arran dels resultats del Primer d’Octubre. L’escenari del lliurament, tot un temple, la vil·la Denise. La casa del Vallespir des d’on el president Francesc Macià va planificar l’acció armada per alliberar Catalunya de la dictadura de Primo de Rivera l’any 1926.  

L’acte ha estat una festa unilateralista i de reconeixement del Primer d’Octubre. De fet, la Medalla Manuel Carrasco i Formiguera ha estat lliurada Puigdemont pel seu “el ferm compromís” en el “camí que ens va conduir al referèndum del Primer d’Octubre” perquè “encaixa perfectament amb l’esperit i el llegat de Manuel Carrasco“. El guardó es lliura per la conjunció Demòcrates de Catalunya, la família Carrasco i FUNDEM, -la fundació de Demòcrates- per “distingir dues persones amb projecció pública que han excel·lit a l’hora de portar el seu compromís cívic i polític fins a les darreres conseqüències, amb generositat i sentit del deure, conscients de la gravetat del moment, però sense perdre mai les formes ni el sentit institucional”.

Puigdemont ha pronunciat un discurs basat en la “il·lusió de rebre la medalla de Carrasco” que ha qualificat de referent. En aquesta línia l’ha definit com “l’exemple de les línies mestres del que cal fer”. A més, ha qualificat la seva mort de “crim de guerra de manual” perquè va ser assassinat per “catalanista, demòcrata i republicà”. Així mateix ha subratllat que la seva mort ensenya una “cara del patriotisme espanyol que mai s’ha donat en el patriotisme català”. Fins i tot, ha llegit un article d’un diari belga catòlic que recollia una carta d’un home “indignat” per l’assassinat de Carrasco arran que un “adversari li havia justificat la seva mort per les seves “idees polítiques” tot i que en ressaltava la “bondat cristiana”. També ha comparat Carrasco amb la situació actual de cert catalanisme en el sentit que han “volgut esborrar la seva memòria”. En la mateixa línia ha demanat unitat d’acció perquè com acredita el Primer d’Octubre, el catalanisme “venç quan admet tots els seus matisos”.

El portaveu de Demòcrates ha estat l’encarregat de fer la glossa del guardonat. “Una persona bona que ha portat al límit la defensa del Primer d’Octubre”, ha sentenciat. Així mateix ha assegurat que existeix una “connexió històrica entre Manuel Carrasco i Formiguera, Francesc Macià i Carles Puigdemont”. De fet, ha remarcat que el president a l’exili “manté la flama davant tots els que passarien pàgina, per això és molest per alguns, referents per molts i coherent amb els seus valors”.  Fins i tot, Castellà ha asseverat que la seva posició de “defensa de la llibertat i la justícia de forma integral” han convertit Puigdemont en un personatge “incòmode”. 

A l’acte hi ha assistit l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller Lluís Puig, la senadora d’ERC, Elisenda Pérez, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, la jurista Neus Torbisco d’Òmnium,  i el líder de Demòcrates, Antoni Castellà. Així mateix, ha encetat l’acte amb una sentida bevniguda l’alcalde de Prats de Molló, Claudi Ferrer, el president de FUNDEM, Jordi Mas i Manel Martí Carrasco, en nom de la família Carrasco Azemar, que ha demanat rememorant les paraules de Carrasco, unitat d’acció a l’independentisme i ha recordat que la independència només la portaran els catalans, “ni un ministre espanyol ni un dirigent estranger”. 

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 18/09/2021 2:12 pm
  Que potito me se caen las lágrimas viendo a los fascistas independentistas y sus tonterias siderales, quico solo te queda enlazarlos con Alejandro magno, por lo histórico del momento. Ahora cuando terminéis no se os olvide cantar los segaores con las manitas agarradas y los móviles encendidos. Patetics per la repugblica.
   Peter smich 18/09/2021 2:45 pm
   Lluís no mea cuerdo, comentari faixista, 30 independentistes més, felicitats, no paris, ets una meravella de tiu. En fan falta més com tú.
  A l'aguait 18/09/2021 7:59 pm
  El "octubrisme" entès com a consciència de país l'hem de seguir mantenint perquè va ser una actitud de fortalesa enfront de la tirania estatal.
  Ricard 18/09/2021 8:14 pm
  Quan els xenòfobs borden és que anem bé. Gracies a tots els demòcrates i a Demòcrates.
  Angelblau 18/09/2021 9:28 pm
  Totalment d'acord amb el Ricard. Si lladren anem BÉ
  Octubrista 18/09/2021 9:33 pm
  Felicitats i tot el suport per president legítim de Catalunya, MH Carles Puigdemont
   De legítim no te res... 19/09/2021 10:57 am
   Mai el vam votar, el va posar a dit Miss Catalunya, a títol d'hereu, una costum que demostra la "democràcia" en que creuen els corruptgents prucessistes. Va demostrar la seva minsa preparació pel càrrec quan va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat.
    Ricard 19/09/2021 6:59 pm
    Vostè no el deuria votar, pero era un electe perquè prou catalans ho van decidir. Per això ve poder esdevenir President. Curiós, oi?
  Condecoran a Fuigpelmón??? Per què? 19/09/2021 6:21 am
  Per haver trigat setmanes en donar el resultat de l'1-O? Segons a suspendre la DUI? Hores a fugir deixant-ho tot enmerdat? Em sembla que us heu equivocat de titular, el correcte seria: ELS PRUCESSISTES DEL PARLAMENT CONDECORAN A FUIGPELMÓN...
  Doctor Strangelove 19/09/2021 12:21 pm
  Condecorar un batxiller! En quin coi de món vivim? El de la mediocritat? Doc.

Nou comentari