L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha assegurat que no veu amb mals ulls un pacte PSC-Junts per governar la Generalitat després de les pròximes eleccions. “Per què no?”, ha dit Marín en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa-Tribuna Catalunya. Fa uns dies la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró (Junts), ja va obrir la porta a un pacte amb els socialistes, tot i que el partit la va desautoritzar poc després per les crítiques van despertar les seves paraules.

Marín ha explicat que el “pacte d’èxit” que el PSC i Junts ja tenen per governar la Diputació de Barcelona va com la seda i que si funciona és perquè treballen per tirar endavant tot allò que els uneix i deixen de banda el que els separa. Tots dos partits han estat uns ferms defensors de projectes polèmics com l’ampliació de l’Aeroport del Prat o la candidatura catalana als Jocs Olímpics d’Hivern, dos esdeveniments que ERC també defensa, però amb menys entusiasme que socialistes i junters.

L’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), publicat aquest mateix dijous, pronostica un empat tècnic entre el PSC (34-39 escons) i ERC (33-38) si ara hi hagués eleccions, mentre que Junts (23-28) perd pistonada i tornaria a ser el soci minoritari d’un hipotètic govern de coalició, tant si fos amb els socialistes com amb els republicans. Sembla que els dos partits treuen rèdit de la seva visibilitat com a partits de govern a Barcelona i Madrid i deixen Junts, que està en plena renovació, en un paper secundari.

No hi ha cas Consell Esportiu

L’alcaldessa de l’Hospitalet s’ha mostrat “convençuda” que no anirà a judici per una presumpta apropiació indeguda en el cas Consell Esportiu i que es podrà tornar a presentar a les eleccions municipals del 2023. “No hi haurà judici oral, estic convençuda”, ha insistit. “Per això estic convençuda que seré la candidata. Em presentaré, ho tinc claríssim”. La defensa de Marín ha demanat l’arxivament de la causa contra ella. “El tempo de la justícia és més lent del que m’agradaria. Confio plenament que es resoldrà”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 07, 2022 | 19:51
    Pere Llimonera i Citronell abril 07, 2022 | 19:51
    Un possible pacte PSC-Junts: “Per què no?” ... Claro, si lo que buscan es los puestos y sueldaZos... el "Peix al Cove"... Como dice el refrán : " 'Sauron' los crea, y ellos se juntan"... El mundo está cambiado.El MaL ha vuelto y se ha extendido por Catalunya desde hace décadas... "I amar prestar aen (El Mundo ha cambiado), han mathon ne nen (Lo siento en el agua), han mathon ne chae (Lo siento en la tierra), a han noston ned gwilith (Lo huelo en el aire). ... “El mundo ha cambiado. Lo siento en el agua. Lo siento en la tierra. Lo huelo en el aire. Mucho de lo que una vez fue, está perdido. Porque nadie vive ahora que lo recuerde y muchos de sus retoños han sido adoctrinados; han caído bajo la sombra del Poder Oscuro” (Galadriel). ... "Un 'Anillo Estelado' para encontrarlos, un Anillo para atraerlos a todos y atarlos en las tinieblas..." "Un 'Anillo Estelado' para Dominarlos y Gobernarlos a todos." ... El MaL encarnado por el Nacional Catalanismo separata supremata de patrias inventadas... de 'Mordor' con sus orcos y troles y con el "Todo por la Pasta", pel 3%, 'pels Chiringuitos', "Industria del Catalanismo", 'pels Mangoneigs' y los mas de 5000 'Sueldazos' de + 120.000 €uros de Cargos, muchos a dedo, dirigido desde las sombras por Mordor y por Orcos venidos de mas allá de los Pirineos. ... Se va a acabar, que ya hay mucha gente cansada de ficciones y supremacismos; y de 'Gollum' y de 'su Tesoro' oculto, del Hobbit Demagogo y del Pastelero LoKo de Mordor... Va a haber que realizar verdaderas proezas para arrojar y fundir el ‘anillo único estelado del MaL’ en el magma del volcán, en la caldera del Monte del Destino... para devolver el sentido, la cordura y el bienestar a todas las tierras Catalanas de la Milenaria "Pell de Brau" y alejar de ellas, una vez mas, el poder maligno...
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 07, 2022 | 20:26
    Pere Llimonera i Citronell abril 07, 2022 | 20:26
    Aquesta no hauria de ser a la presó per corrupció?

Nou comentari

Comparteix