El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou bisbe de les forces armades espanyoles ja exerceix

Les forces armades armades ja tenen nou arquebisbe, és monsenyor Juan Antonio Aznárez. El nou arquebisbe castrense espanyol, una figura d’alt contingut simbòlic a la defensa de l’Estat espanyol, va ser nomenat per butlla del papa Francesc el passat 15 de novembre però no va ser fins l’11 de gener que no va prendre possessió del càrrec formalment davant la presència de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

El nou arquebisbe ja exerceix plenament les seves funcions després de gairebé un any que el lloc estigués vacant per la mort de Juan del Río, arran de la Covid. De fet, la seva absència havia generat fins i tot preguntes parlamentàries al Congrés espanyol, per la trigança a trobar un substitut per cuidar de les ànimes de les armes espanyoles.

El nou arquebisbe castrense Juan Antonio Aznárez /MdD
El nou arquebisbe castrense Juan Antonio Aznárez /MdD

Tècnicament, l’arquebisbe vicari general castrense té l’autoritat eclesiàstica sobre els capellans dels cossos eclesiàstics castrenses i el personal militar catòlic dels exèrcits de Terra, Mar i Aire, així com de la Guàrdia Civil. De fet, participa en tos els grans esdeveniments militars així com tots els capellans que intervenen en les cerimònies pròpies de la milícia. La seva presència és habitual en els grans esdeveniments militars o civils on la presència de les forces armades té un caràcter rellevant. De fet, la cúria militar també és part integrant de les cerimònies de lliurament de despatxos, de les efemèrides de les unitats o de les commemoracions individualitzades dels dies patronals de les companyies de Terra, Mar i Aire.

El nou arquebisbe va néixer a Eibar (Guipúscoa) el 1961, on també va ser ordenat sacerdot el 1990. Aznárez és llicenciat en Ciències Bíbliques i en Filosofia i Lletres. Des del 2012 i fins al seu nomenament com a arquebisbe castrense ha exercit com a bisbe auxiliar de Pamplona i Tudela. Abans de la seva jura a la seu del ministeri de Defensa, va prendre les dots episcopals el diumenge 9 de gener a l’església catedral de les forces armades a Madrid.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 18, 2022 | 18:22
    Ricard gener 18, 2022 | 18:22
    Bisbe de les forces armades d'un Estat suposadament aconfessional. Segur que només parla castellà, com el seu déu. En fi, la espanya canyí-pancastellanista de sempre, digne d'un país insofrible.
  2. Icona del comentari de: Una a gener 19, 2022 | 01:42
    Una gener 19, 2022 | 01:42
    Criminals! Aquests són els de tot és amor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa