Calviño insisteix a excloure Netflix de les quotes de català

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha insistit aquest dimecres que les grans plataformes internacionals d’streaming com Netflix, HBO o Amazon Prime estaran excloses de l’apartat de la nova llei de l’audiovisual que obliga a oferir una quota del 6% del catàleg en català. En una entrevista a Onda Cero, ha assegurat que el nou text no pot incloure aquesta obligatorietat a les empreses que no tenen la seva seu social a l’Estat espanyol.

La llei, segons la també ministra d’Economia, no pot fer “res que contradigui” la directiva europea, que al seu entendre impedeix aquestes quotes a les noves grans majors, segons informa aquest dimecres l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Ha afirmat que el govern espanyol estarà disposat a “dialogar“, en tot cas, amb “tots els grups polítics” en el tràmit d’esmenes a la llei.

Segons Calviño, al projecte de Llei que es va aprovar aquest dimarts al Consell de Ministres “hem arribat a un bon equilibri entre l’impuls del sector i la protecció de la nostra cultura i les nostres llengües” perquè “el nostre govern hi està compromès“. “El projecte de Llei arribarà en els pròxims dies al Congrés i s’obrirà un procés de negociació on per descomptat estarem molt oberts a dialogar”, ha dit.

De totes maneres, Calviño ha assegurat que “tota la negociació té un límit clar que és el que diu la normativa comunitària que estem transposant amb aquest projecte de llei“, però “dins d’aquest marc, provarem de tenir la millor llei possible que impulsi el sector audiovisual al nostre país i que també impulsi la traducció a l’espanyol i les llengües cooficials”. Davant les amenaces d’Esquerra Republicana de no aprovar els pressupostos si la llei acaba d’aquesta manera, ha opinat que la llei de l’audiovisual no té “res a veure” amb els pressupostos. “No podem barrejar una cosa amb l’altra“, ha dit.

Comentaris

  CAT Desembre 01, 2021 | 11:48
  Això ens passa per ser tan rucs de confian en un miserable com el rufián. Qui es el llest que va possar a aquest tiu a donar la cara per Catalunya???
  ton c. Desembre 01, 2021 | 12:00
  i qui ho ha dit que no es pot obligar a les grans plataformes, senyora, per dir-li alguna cosa?. Des-de´l moment que parlem de percentatges, s´està obligant, el que pasa que vostés els espanyols que MANEN SON LA PITJOT PESTA QUE ENS HA CAIGUT A SOBRE.
  Joan F Desembre 01, 2021 | 12:58
  ERC, us han tornat a enredar. Ja ningú es creu les vostres amenaces.
   Ricard Desembre 01, 2021 | 16:22
   Els castellans continuen encantats d'exterminar-nos. La constitució, que diuen defensar, segons quan la tenen per paper de water, sobretot si fan possible els crims que els interessen.
  Pep Desembre 01, 2021 | 14:01
  Pot encara ERC vendre'ns per menys? Fa la pinta de que si...
  Junquerisme borbonic.psoecialista, el carajo de Franco Desembre 01, 2021 | 15:24
  Erc i psoe sion el mateix: puta españa, gobierno facista ee españa.un
  Ferran Desembre 01, 2021 | 15:53
  La "Calviño" tiene miedo que la remachen, y no deja de hacer insensateces... Pero no deja de ser una mandada de trilero mayor del reino de CaspaÑastan con permiso del Rellena
  Manel Desembre 01, 2021 | 17:07
  Han sigut llestos i han esperat a que ERC dones suport als pressupostos abans de dir res, quina aixecada de camisa, als que no som d´ERC no ens sorpren gens que el govern espanyol menteixi i no compleixi, no som tant rucs, era d´esperar.

Nou comentari