Dispositiu especial dels Mossos per evitar enfrontaments durant la Diada

El comissari portaveu explica que tenen constància de diverses convocatòries d'ideologies contràries en ubicacions properes que podrien facilitar l'inici de conflictes

Els Mossos han preparat un dispositiu policial especial durant la Diada per evitar els enfrontaments entre independentistes i unionistes, o “col·lectius antagònics”, com s’hi refereixen dins el cos. Així ho ha explicat a RAC1 aquest divendres, a només un dia de l’Onze de Setembre, el comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero. El portaveu ha explicat que tenen constància de diverses convocatòries d’ideologies contràries en ubicacions properes que podrien facilitar l’inici d’enfrontaments. Per evitar conflictes, han dissenyat un dispositiu especial amb què pretenen garantir el dret a manifestació i a la llibertat d’expressió. L’esquema, però, serà semblant al d’anys anteriors.

La manifestació que s’espera més multitudinària és la de l’Assemblea Nacional Catalana, que pretén tornar a reunir l’independentisme al carrer després d’un any de pandèmia que va provocar que l’anterior Diada fos descafeïnada. Aquest dijous la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va explicar que tenen una previsió molt positiva d’assistència, arribant als sis dígits. És a dir, com a mínim, l’ANC espera que la manifestació reuneixi a 100.000 persones. L’èxit previst, de fet, va obligar a canviar l’ubicació de l’escenari de l’acte polític final de la Ciutadella a l’Estació de França, on finalment es faran els parlaments. Aquest augment d’assistència s’ha calculat a partir de la venda de samarretes, la participació de les assemblees territorials i la inscripció de voluntaris. En aquest últim indicador hi ha hagut un increment important elevant la xifra fins als 535 voluntaris, que es distribuiran a les 27 parades establertes.

L’ANC ha fet una crida a manifestar-se sense oblidar que seguim en pandèmia, pel que recomana utilitzar sempre la mascareta malgrat que no sigui obligatòria perquè la concentració es celebrarà a l’exterior. A banda, demanen evitar aglomeracions, mantenir la distància de seguretat i que els manifestants que participin es distribueixin per les zones establertes per l’ANC per a concentrar-se.

Comentaris

  josep 10/09/2021 6:25 pm
  Com sempre acabaran repartint contra els independentistes. Res de nou
  Vendetta 10/09/2021 6:53 pm
  Dema els brimo faran atletisme, correrán molt segur
  Visca Catalunya 10/09/2021 11:24 pm
  Haurien d'estar protegint les seus dels del 155 si aixo fos un pais normal.
  FRAN BCN 11/09/2021 12:59 am
  A casa s'està molt bé....passo de merders

Nou comentari